הוראות הכנה
מרכיבים
קעקע -עוגיות שמרים עירקיות.
1-ק"ג קמח
חצי חב' שימרית או חצי כף שמרים יבשים
שלושת רבע כוס סוכר
כף ורבע תבלין חוויג' לעוגיות
כף שומשום (לקישוט לא חובה)
1- כוס שמן בערך
שתים וחצי כוסות מים(שיהיהבצק נעים -מים פושרים)
אופן ההכנה
יוצרים בצק מכל החומרים
מניחים לכשעה להתפחה במקום חמים
לאחר התפיחה לשמן מעט את הידים לבצוע מהבצק חתיכות בגודל של קצת יותר מאגוז מלך
למעוך ולשטח עם כף היד וליצור כעך ליזרות מעט שומשום
להניח על ניר אפיה לתנור שחיממנו מראש קצת יותר ממאה שמונים מעלות.
ולאפות עד להזהבה
ניתן לעשות סנדוויץ ממולא ממרח תמרים
מגיש:
מקור: סביחה
שתף את המתכון