חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות שקדים איטלקיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות שקדים פריכות מבחוץ וצמיגות מבפנים, מרגע שטועמים אחת קשה להפסיק!
עוגיות שקדים איטלקיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות שקדים פריכות מבחוץ וצמיגות מבפנים, מרגע שטועמים אחת קשה להפסיק!
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם אגוזי לוז, קלויים וקלופים
½ כוס (100 גרם) סוכר + 2 כפות (30 גרם) סוכר (טחון דק במעבד מזון)
6-7 חלבונים, בטמפרטורת החדר
15 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
הכלים:
2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
אופן ההכנה
1.מחממים את תנור האפייה לחום בינוני- נמוך (160°c).
2. קוצצים את אגוזי הלוז עם שתי כפות מהסוכר, במיכל מעבד מזון, עד קבלת חתיכות קטנות מאד.
3. שמים 6 חלבונים בקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף רך. מוסיפים את ½ כוס הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. מקציפים במהירות גבוהה 5-6 דקות עד קבלת קצף מעובה ומבריק. מקפלים פנימה את תערובת האגוזים ומעבירים את התערובת לסיר גדול עם תחתית עבה. מברישים את פנים הסיר בשכבה דקה מאד של שמן ומניחים מעל להבה נמוכה מאד. מבשלים , תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ, 15-20 דקות או יותר. בהתחלה התערובת מתרככת, ולאחר מכן , תוך כדי בישול , היא מתגבשת לתערובת כבדה ויבשה יותר, אשר איננה נוזלית והיא נפרדת מעט מן הדפנות. בשלב זה מוסיפים את החמאה. התערובת מוכנה כאשר היא בצבע זהוב בהיר, מרקמה צמיג ודביק (נשמע רחש קל בערבוב והיא נוטפת בכבדות מן הכף . אם התערובת התייבשה מדי והיא לא גמישה, אפשר להוסיף מעט מן החלבון (הלא מוקצף שנותר) בהדרגה ולפי הצורך, כדי לרכך אותה. מסירים מן האש ומצצנים מעט לטמפרטורת החדר.
4. מניחים, בעזרת כפית, תלוליות קטנות בקוטר 3-4 ס"מ על התבנית עם מרווחים של כ-5 ס"מ ביניהן. אופים (160°c) במשך כ-14 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר ועדיין רכות מעט כשלוחצים עליהן בעדינות. מצננים בתבנית על רשת 2 דקות. מעבירים בעזרת מרית
מתכת לרשת לצינון מלא. לאחר יום שומרים בקופסה אטומה במקפיא.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: באדיבות: דיוויד גומז, הקונדיטור הראשי של מסעדת אוסטריה דל סירקו, האטלקית בניו יורק
שתף את המתכון