הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות דבש
150 גרם אבקת סוכר
½ כוס שמן
150 גרם שבבי שקדים קלויים
100גרם שבבי פיסטוק קלויים
1כפיתזעפרן,מושרה ב-3כפות מים רותחים
לקישוט:
חצאי שקדים קלופים
אופן ההכנה
1. משמנים היטב מגש גדול.
2. במחבת טפלון מערבבים דבש, אבקת סוכר ושמן ומחממים עד שהסוכר
נמס ומזהיב.
3. מוסיפים שקדים ופיסטוקים תוך ערבוב, עד שהם מצופים בנוזל
ומקבלים גוון זהוב חום. מוסיפים מי זעפרן תוך ערבוב.
4. נוטלים בכף כמות קטנה מהתערובת החמה בכף ומניחים על המגש.
באותו אופן יוצרים עוגיות נוספות, במרווחים של 2 ס"מזו מזו.
5. מניחים שני חצאי שקד על כל עוגייה ומשהים שעתיים לצינון.
6. מפרידים את העוגיות מהמגש בעזרת סכין ומאחסנים בצנצנת
זכוכית נאה עם מכסה.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון