הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג שקדים מולבנים שלמים
250 גרם סוכר
1 כף קליפת תפוז מגוררת (בעונת התפוזים אני טורחת ומגררת ומכינה ז'וליאנים ומקפיאה)
¼ כפית אבקת אפייה
2 חלבונים
1 כף דבש
½ כוס ריבת תפוזים (לא מרה מדי)
תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני 180°c
2. מניחים בצד חצי כוס שקדים שלמים
3. את שאר השקדים טוחנים בפוד פרוססור
4. מוסיפים את קליפת התפוז המגוררת, אבקת אפייה מעבדים לתערובת טחונה היטב
5. מוסיפים את החלבונים הדבש והריבה, מעבדים עד שנוצר בצק דביק
6. נוטלים כף מהבצק בידיים מקומחות, מעצבים כדור ומועכים מעט, משקיעם שקד בכל עוגיה
7. מנחים בתבנית ואופים כ-20 דקות ואופים עד להזהבה
8. מצננים על גבי רשת
9. איחסון (אם לא יעלמו קודם לכן 🙂 ): בכלי אטום, כשבוע מחוץ למקרר
10. בתאבון
11. אפשר לשנות את טעמן של העוגיות על ידי שינוי הריבה בה משתמשים
12. אם תחליפו את הדבש בריבה אז צריך להוסיף עלי תימין טריים קצוצים
מגיש:
מקור: חנוך פרבר
שתף את המתכון