חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות שקדים מופלאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"זהירת ממכר"
עוגיות שקדים מופלאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"זהירת ממכר"
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג שקדים מולבנים שלמים
250 גרם סוכר
1 כף קליפת תפוז מגוררת (בעונת התפוזים אני טורחת ומגררת ומכינה ז'וליאנים ומקפיאה)
¼ כפית אבקת אפייה
2 חלבונים
1 כף דבש
½ כוס ריבת תפוזים (לא מרה מדי)
תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני 180°c
2. מניחים בצד חצי כוס שקדים שלמים
3. את שאר השקדים טוחנים בפוד פרוססור
4. מוסיפים את קליפת התפוז המגוררת, אבקת אפייה מעבדים לתערובת טחונה היטב
5. מוסיפים את החלבונים הדבש והריבה, מעבדים עד שנוצר בצק דביק
6. נוטלים כף מהבצק בידיים מקומחות, מעצבים כדור ומועכים מעט, משקיעם שקד בכל עוגיה
7. מנחים בתבנית ואופים כ-20 דקות ואופים עד להזהבה
8. מצננים על גבי רשת
9. איחסון (אם לא יעלמו קודם לכן 🙂 ): בכלי אטום, כשבוע מחוץ למקרר
10. בתאבון
11. אפשר לשנות את טעמן של העוגיות על ידי שינוי הריבה בה משתמשים
12. אם תחליפו את הדבש בריבה אז צריך להוסיף עלי תימין טריים קצוצים
מגיש: סיטרין
מקור: חנוך פרבר
שתף את המתכון