הוראות הכנה
מרכיבים
לסירופ סוכר:
270 גרם סוכר
400 מ"ל מים
1 לימון
לבצק:
½1 כוסות קמח
¼ כפית סודה לשתיה
200 גרם גבינת קרם שמנת 5%
50 גרם חמאה
2 ביצים
חמאה לשימון תבנית
להגשה:
שמנת מתוקה מוקצפת
גרידת לימון
אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מכינים מראש סירופ: ממיסים סוכר, מים ומיץ לימון
מכניסים למעבד מזון קמח, סודה לשתיה, גבינת שמנת, חמאה רכה וביצים. מעבדים 3-4 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק.
מחלקים את הבצק, בעזרת ידיים מקומחות, ל-18 כדורים. מסדרים את הכדורים בתבנית אפיה משומנת בחמאה ואופים כ-20 דקות.
כשהכדורים אפויים מכניסים אותם לסירופ הסוכר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. מקררים את הכדורים ומגישים בליווי קצפת ומפזרים מעל גרידת לימון ואגוז מוסקט
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון