הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם חמאה רכה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
¼1 כוסות אבקת סוכר (150 גרם)
1 ביצה
½3 כוסות קמח (500 גרם)
1 ביצה טרופה
סוכר (לבן או חום)
אופן ההכנה
מערבלים במהירות נמוכה את החמאה, מלח, תמצית וניל ואבקת הסוכר - כשלוש דקות.
מוסיפים את הביצה
מוסיפים את הקמח
מגלגלים את הבצק לגלילים בתוך נייר אלומיניום (כל גליל אמור להיות בקוטר של כ-2-3 ס"מ).
מקפיאים את הבצק עד להתקשותו (אפשר, כמובן, לשמור במקפיא לשימוש עתידי).
מוציאים את הגלילים מהמקפיא.
מחממים תנור לחום בינוני.
מסירים את נייר האלומיניום ומורחים את הגלילים מסביב בביצה טרופה, ומיד מגלגלים בסוכר.
פורסים את הגלילים לעיגולים בעובי של העוגייה הרצויה, ואופים כ-15-20 דקות.
מקררים ומאחסנים בכלי אטום.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
