הוראות הכנה
מרכיבים
225 גר' אבקת סוכר
125 גר' שקדים טחונים
100 גר' חלבון ביצה
25 גר' סוכר
תמצית נענע (להשיג בחנויות מתמחות)
לקרם פטיסייר נענע:
150 גר' חלב
150 גר' שמנת מתוקה
75 גר' סוכר
4 גבעולי נענע
2 תיונים של תה בטעם נענע
25 גר' קורנפלור
60 גר' חלמון ביצה
50 גר' חמאה
אופן ההכנה
1. טוחנים פעמיים את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים במעבד מזון. מנפים.
2. מקציפים את החלבון ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב, אך לא קשה מידי.
3. מקפלים בעזרת מרית את החלבון המוקצף עם תערובת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד שהמסה נעשית מבריקה ונוזלת בצורה אחידה מהמרית.
4. בשלב זה ניתן להוסיף לתערובת מס' טיפות מצבע המאכל הרצוי, במקרה הזה- ירוק, וכן מס' טיפות תמצית נענע.
5. מזלפים את המסה עם שק זילוף, לעיגולים בקוטר כ-2 ס"מ. ומניחים לרבע שעה לפחות, עד שנוצרת קליפה על גבי המקרון.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, כ- 7 דקות כשדלת התנור סגורה, ולאחר מכן עוד כ- 7 דקות כשדלת התנור מעט פתוחה, על מנת לאפשר לאדים לצאת.
8. מאכסנים בקופסה אטומה וממלאים רק למחרת.
אופן הכנת הקרם:
1. מבשלים יחד את השמנת, חלב, סוכר, נענע ותיונים לסף רתיחה. מסננים את הנענע והתיונים ומחזירים לסיר.
2. מערבבים היטב בקערה את הקורנפלור והחלמון.
3. שופכים אל תערובת החלמונים והקורנפלור את הנוזלים שהרתחנו, מערבבים היטב מחזירים לסיר. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד.
4. מכבים את האש, שופכים את הקרם המוכן לקערת המיקסר ומקציפים עד שהקרם נעשה פושר. אז, מוסיפים את החמאה בקוביות ומקציפים רק עד לקבלת קרם.
5. שופכים לכלי אחסון, עוטפים בניילון נצמד על מנת שלא יתייבש ומקררים עד לשימוש.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות הקונדיטורית אתי אייזן וקייטרינג שקדים
שתף את המתכון