חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגית "עטייף" ממולא בשזיף/מישמש באגוזי מלך וקינמון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה קינוח מדהים ומרשים
עוגית "עטייף" ממולא בשזיף/מישמש באגוזי מלך וקינמון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה קינוח מדהים ומרשים
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סוכר
קמצוץ מלח
3 כוסות מים או חלב
2. כפות שמן צמחי
למילוי:
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון
8 - שזיף או מישמש טריים חתוכים לקוביות קטנות מאוד
לסירופ:
1/2 1 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון בינוני
כפה טיפות מי זהר
1 כוס שמן צימחי לטיגון
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת עיסה אוורירית ואחידה
( ושומרים כשעה במקום קריר)
2. במחבת טפלון קטנה משומנת באופן דק עם מברשת מוזגים עם כף את הבלילה
וע"י גיליול הבלילה ע"ג המחבת לעיגול קטן ברוחב 10 ס"מ, מבשלים עד שהחלק
העליון של החביתית מחורר ויבש (מעבירים למגבת מקופלת לשמירה על הלחות)
3. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומניחים בצד
4. ממלאים את החביתיות במרכזן במעט מילוי וסוגרים ומקפים לחצי וסוגרים היטב בקצה
5. בסיר ביננוי עם 1 כוס שמן צימחי שחומם עד ביעבוע במגע עם מים מכניסים כל פעם מס'
של 3 - 4 יח' ל 3 דקות טיגון עד אשר משחים יפה
6. מוציאים לרשת גריל לקירור.
7. לסירופ-
בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים
10 דקות
8. מסדרים יפה על צלחת הגשה את העטייף כשהוא כבר קר ושופכים מעליו סירופ חם
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון