חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת אגוזים אספרסו וקרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שילוב נצח של טעמים וניחוחות בעוגה עם קפה אספרסו, אגוזי לוז ופיסות שוקולד מריר, brרוויה בסירופ קרמל, ביתית, פשוטה, לחה, עשירה וקלה להכנה
עוגת אגוזים אספרסו וקרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שילוב נצח של טעמים וניחוחות בעוגה עם קפה אספרסו, אגוזי לוז ופיסות שוקולד מריר, brרוויה בסירופ קרמל, ביתית, פשוטה, לחה, עשירה וקלה להכנה
הוראות הכנה
מרכיבים
אחד+3/4 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
250 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
4 בצים
200 גר' אגוזי לוז, קלויים קלופים וקצוצים דק
200 גר' שוקולד מריר, איכותי קצוץ גס
החומרים לסירופ הקרמל: 2/3 כוס סוכר, 4 כפות מים,4 כפות נוזל אספרסו חמים,
30 גר' חמאה רכה.
הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 סמ', משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.
2. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ואורירית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
4. מקפלים פנימה את תערובת הקמח במרית, מפזרים מעל את האגוזים ואת השוקולד, ומקפלים אותם פנימה לתערובת.
5. מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים כשעה עד שקיסם הנינעץ פנימה יוצא נקי.
הכנת הסירופ:
1. שמים את הסוכר עם המים בסיר הינוני כבד ומבשלים מעל ללהבה בינונית, תוך ערבוב בכף עץ עד שהסוכר נמס.
2. מגבירים את הלהבה ומביאים את הסירופ לרתיחה, מורידים מיד ללהבה נמוכה ומבשלים ללא ערבוב בזהירות ותוך השגחה צמודה, עד שהסירופ מקבל צבע קרמל (למניעת גבישי סוכר, מנקים את דפנות הסיר מדי פעם במברשת רטובה). מסירים מיד מהאש ומיד בזהירות ורחוק מהגוף (הסירופ יבעבע חזק) מוסיפים את האספרסו והחמאה ומערבבים היטב בזריזות.
ההרכבה:
1. לאחר האפייה מניחים את התבנית על רשת לצינון כ-30 דקות.
2. מחממים מעט את הסירופ לחום פושר ויוצקים מעל העוגה ומחליקים. ממתינים כ-20 דקות עד שכל הסירופ נספג.
3. מעבירים סכין מסביב לשוליים מסירים את הטבעת הקפיצית וממשיכים לצנן לחלוטין.
מגיש: lanah31
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון