הוראות הכנה
מרכיבים
אחד+3/4 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
250 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
4 בצים
200 גר' אגוזי לוז, קלויים קלופים וקצוצים דק
200 גר' שוקולד מריר, איכותי קצוץ גס
החומרים לסירופ הקרמל: 2/3 כוס סוכר, 4 כפות מים,4 כפות נוזל אספרסו חמים,
30 גר' חמאה רכה.
הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 סמ', משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.
2. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ואורירית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
4. מקפלים פנימה את תערובת הקמח במרית, מפזרים מעל את האגוזים ואת השוקולד, ומקפלים אותם פנימה לתערובת.
5. מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים כשעה עד שקיסם הנינעץ פנימה יוצא נקי.
הכנת הסירופ:
1. שמים את הסוכר עם המים בסיר הינוני כבד ומבשלים מעל ללהבה בינונית, תוך ערבוב בכף עץ עד שהסוכר נמס.
2. מגבירים את הלהבה ומביאים את הסירופ לרתיחה, מורידים מיד ללהבה נמוכה ומבשלים ללא ערבוב בזהירות ותוך השגחה צמודה, עד שהסירופ מקבל צבע קרמל (למניעת גבישי סוכר, מנקים את דפנות הסיר מדי פעם במברשת רטובה). מסירים מיד מהאש ומיד בזהירות ורחוק מהגוף (הסירופ יבעבע חזק) מוסיפים את האספרסו והחמאה ומערבבים היטב בזריזות.
ההרכבה:
1. לאחר האפייה מניחים את התבנית על רשת לצינון כ-30 דקות.
2. מחממים מעט את הסירופ לחום פושר ויוצקים מעל העוגה ומחליקים. ממתינים כ-20 דקות עד שכל הסירופ נספג.
3. מעבירים סכין מסביב לשוליים מסירים את הטבעת הקפיצית וממשיכים לצנן לחלוטין.
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון