הוראות הכנה
מרכיבים
לאגסים בקרמל:
1 כוס סוכר
50 גרם חמאה
5-6 אגסים בשלים, קלופים וחצויים, את הליבה מוציאים בכף פריזיאן.
לעוגה
3 ביצים לארג'
100 גרם סוכר
200 CC חלב, שלתוכו נסחט מיץ מרבע לימון או 200 CC ריוויון.
50 גרם חמאה מומסת
250 גרם קמח תופח
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. האגסים בקרמל: שמים את הסוכר למחבת ומחממים על להבה בינונית, עד שהוא נמס, כ-5 דקות. מבשלים בלי לערבב עוד כמה דקות, רק עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענברי כהה. מוסיפים את החמאה, מחכים קצת עד שהיא נמסה, מוסיפים את האגסים, מכסים את המחבת ומבשלים אותם בקרמל לפחות 5 דקות מכל צד, או עד שהם מתקרמלים היטב, . מסירים מהכיריים.
3. מקציפים בקערת המערבל את הביצים והסוכר מספר דקות, לקרם תפוח. מוסיפים את החלב/ריוויון והחמאה המומסת ומקציפים עוד דקה. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים ידנית רק עד שהוא נטמע בעיסה והיא אחידה.
4.מסדרים את האגסים בתבנית במעגל, עם הצד העגול כלפי מטה. יוצקים מלמעלה את העיסה ומורחים אותה במרית כדי שתהיה בשכבה אחידה.את יתרת הקרמל יוצקים בפיזור על פני העוגה. אופים 20-25 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה.
5. מוציאים מהתנור ומשהים כמה דקות. הופכים בזהירות, מצננים קלות, ומגישים - אפשר עם קצפת, שמנת או גלידה, או פשוט ככה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון