הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת אח"י :
מצרכים לעוגה:
750 גרם גבינה לבנה.(עדיף גבינה לאפייה)
4 ביצים
1 כוס סוכר
½3 כפות קורנפלור(או קמח תופח )
תמצית וניל
1 גביע שמנת חמוצה
לציפוי:
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
אפשרות לגיוונים:
טבלת שוקולד (מריר או חלב)
אופן ההכנה
מפרידים את החלבונים והחלמונים -
החלמונים לקערה מרכזית ,החלבונים לקערת הקצפה.
מקציפים את החלבונים בתוספת ½ כוס סוכר.
בינתיים , מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה, ½ כוס הסוכר הנותרת,
הקורנפלור/קמח וכפית תמצית וניל.
מערבבים את התערובת היטב ומוסיפים לה בתנועות עטיפה את קציפת החלבונים ממקודם.
את כל התערובת יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לאפיה על חום של כ-125°c.
למשך 45 דקות ועוד ¼ שעה על 175°c על מנת שהעוגה תקבל צבע כהה.
(ניתן לאפות העוגה באיכות גבוהה יותר אם יש לכם זמן-להכניס מתחת למדף האפיה תבנית מים ומעליה ,על המדף את העוגה למשך שעה על 150°c ועד 20 דקות ללא התבנית מים בחום של 150°c.)
בזמן האפיה יוצקים לקערת ההקצפה את השמנת המתוקה להקצפה,עם כוס חלב (200 מ"ל)
ועוד חבילת פודינג אחת ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
את הקצפת יש לאחסן במקרר עד שהועגה תתקרר.
לאחר סיום האפיה יש להוציא את העוגה מהתנור ולכסות אותה במגבת.
לאחר כ-½ שעה , כשהעוגה התקררה , יש למרוח את הקצפת מעל העוגה ולהנות או לחלופין לאכסן במקרר!!
תהנו!
אפשרות אחרת היא להכין מאפים (מאפינס גבינה)
להכניס קוביות שוקולד (1-3 ) בגביע מאפינס ולמלא את הגביע עד ¾ גובהו.
ולאפות עד שהוא יהיה מוכן ולאחר קירור למרוח את הקצפת.
מגיש:
מקור: ניסינות בבני אדם!
שתף את המתכון