הוראות הכנה
מרכיבים
טבעות אננס מקופסת שימורים אחת
חופן סוכר חום
3 כפות ריבת תותים ושסק (ע"ע)
3 ביצים
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
½ מיכל שמנת מתוקה
¾ כוס קמח
¼ כוס קמח שיפון
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה
זורים סוכר חום בתחתיתה של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ המרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב בדפנותיה. על הסוכר מניחים בצורה יפה ומסודרת את טבעות האננס. מעל האננס מזליפים את הריבה (לאחר שחוממה קלות שתגיע למצב מעט יותר נוזלי.
בקערה מקציפים את החמאה עם הסוכר והביצים לקבלת בלילה אחידה (מתחילים דקה או שתיים רק עם החמאה ולאחר מכן מוסיפים את הביצים). מוסיפים את השמנת וסוכר הווניל וממשיכים לערבל למסה אחידה. מנפים פנימה את הקמחים ואבקת האפייה ומקפלים לתערובת סמיכה מאד ואחידה. בעזרת כף גדולה מניחים את התערובת על האננס והריבה עד שהכל מכוסה היטב. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (כמעט, העוגה צריכה לשמור על לחות מעטה). מוציאים מהתנור ומצננים.
הופכים את העוגה, מסירים את נייר האפייה ומגישים בטמפ' החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון