חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת אננס הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת אננס הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
טבעות אננס מקופסת שימורים אחת
חופן סוכר חום
3 כפות ריבת תותים ושסק (ע"ע)
3 ביצים
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
½ מיכל שמנת מתוקה
¾ כוס קמח
¼ כוס קמח שיפון
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה
זורים סוכר חום בתחתיתה של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ המרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב בדפנותיה. על הסוכר מניחים בצורה יפה ומסודרת את טבעות האננס. מעל האננס מזליפים את הריבה (לאחר שחוממה קלות שתגיע למצב מעט יותר נוזלי.
בקערה מקציפים את החמאה עם הסוכר והביצים לקבלת בלילה אחידה (מתחילים דקה או שתיים רק עם החמאה ולאחר מכן מוסיפים את הביצים). מוסיפים את השמנת וסוכר הווניל וממשיכים לערבל למסה אחידה. מנפים פנימה את הקמחים ואבקת האפייה ומקפלים לתערובת סמיכה מאד ואחידה. בעזרת כף גדולה מניחים את התערובת על האננס והריבה עד שהכל מכוסה היטב. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (כמעט, העוגה צריכה לשמור על לחות מעטה). מוציאים מהתנור ומצננים.
הופכים את העוגה, מסירים את נייר האפייה ומגישים בטמפ' החדר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון