הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים לעוגה:
5 ביצים
כוס ורבע סוכר
סוכר וניל
2 כפות שמן
אבקת אפיה
קליפת לימון מגוררת
כוס וחצי קמח רגיל
לציפוי
קופסת שימורי אננס (פלחים)
2 קופסאות ג'לי צהוב (אננס)
אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
להפריד את הביצים. להקציף החלבונים עם הסוכר והסוכר וניל.
את החלמונים לערבב בקערית עם השמן ואבקת האפייה וקליפת הלימון המגוררת.
להוסיף תערובת החלמונים לקצף ולבחוש בעדינות.
להוסיף את הקמח בהדרגה ולבחוש בתנועות עטיפה.
לצקת הבצק לתבנית קפיצית עגולה ולאפות כשעה. (העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ
בבצק יוצא יבש).
כשהעוגה התקררה מעט, לחצות אותה לרוחבה ל-2. כל עיגול עוגה בתבנית קפיצית נפרדת.
להרטיב את העוגות בחלק מנוזלי האננס שבקופסה בעזרת כף.
להניח את פרוסות האננס על העוגות, ולפזר ביניהם אגוזים.
להכין את 2 קופסאות הג'לי אננס לפי ההוראות שעל הקופסה, ב- 2 קערות נפרדות.
כשמתקרר מעט, להוסיף הג'לי מעל העוגות בעזרת כף. לקרר ולשמור במקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון