הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות חלב קר
10 כפות סוכר
3 ביצים
2 שמנת מתוקה
200 גרם ביסקויטים מרובעים
שקית סוכר וניל
לקישוט:
סירופ שוקולד
אגוזים קצוצים (לא חובה)
תבנית מרובעת 20*30
אופן ההכנה
בסיר קטן יוצקים כוס חלב + 2 כפות סוכר, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהאש
בקערה קטן מוזגים כוס חלב נוספת מוסיפים שקית ג'לטין, מערבבים עד להמסה ומוסיפים באיטיות לסיר החלב הרותח. שומרים בצד.
בקערת המערבל מקציפים 3 חלבונים + 4 כפות סוכר+ שקית סוכר וניל מוסיפים את החלמונים מערבבים ושומרים בצד.
בקערה נוספת מקציפים את 2 השמנת המתוקה + 4 כפות סוכר ומפסיקים את פעולת הערבול.
לתוך קערת השמנת המוקצפת מוסיפים באיטיות ותוך כדי בחישה את הביצים המוקצפים ואת תערובת החלב. בתנועות קיפול עדינות וזהירות מאחדים היטב את התערובת.
בתבנית לא משומנת מסדרים בשכבה אחת את הביסקויטים (אין צורך להרטיב) יוצקים את התערובת המוכנה, מכסים ברדיד אלומיניום ומקררים במקרר לילה שלם.
מסירים את רדיד האלומיניום ומקשטים בסירופ שוקולד ואגוזים קצוצים.
מעדן!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון