הוראות הכנה
מרכיבים
לביסקוויט שוקולד:
215 גרם (½2 כוסות) אבקת שקדים
215 גרם חמאה רכה
130 גרם (1 כוס + כף) אבקת סוכר
210 גרם (כ-10) חלמונים
150 גרם (3 קטנות) ביצים
250 גרם (כ-6) חלבונים
130 גרם (1/2 כוס + 3 כפות) סוכר
100 גרם (3/4 כוס פחות כפית) קמח
50 גרם (כ-1/3 כוס) אבקת קקאו
100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
100 גרם חמאה
למוס שוקולד לבן וסילאן:
3 ביצים
345 גרם שוקולד לבן קצוץ
40 גרם (3 כפות) סילאן
550 מל (2 מיכלים + 1/4 כוס) שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכה
לשוקולד מריר ובננות:
140 גרם שוקולד מריר קצוץ
60 גרם (כ-3) חלמונים
100 גרם בננות מרוסקות
180 מל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
30 גרם (3 כפות) סוכר
לציפוי גנאש מריר:
200 מל (3/4 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכינים ביסקוויט שוקולד: מערבבים אבקת שקדים עם חמאה, ואבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה חלמונים וביצים ומערבבים.
מקציפים חלבונים, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים סוכר בהדרגה.
מנפים יחד אבקת קקאו וקמח.
ממיסים חמאה ושוקולד מריר בסיר קטן על אש נמוכה. מקררים.
מוסיפים מעט מקצף הביצים לתערובת החמאה והשוקולד, ומערבבים לקבלת מרקם חלק ואוורירי. מערבבים את הקצף עם תערובת הקקאו והקמח, תערובת השקדים והביצים. מוסיפים את הקצף שנותר ומערבבים בעזרת לקקן בתנועת קיפול.
יוצקים לרינגים בעובי 1 סמ ואופים 12 דקות.
מכינים מוס שוקולד לבן וסילאן: מקציפים ביצים במהירות בינונית, עד שהמסה תפוחה ובהירה.
ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל (זהירות שלא ישרף). מערבבים.
מוסיפים לקציפת הביצים שוקולד מומס וסילאן ומערבבים. מקררים.
מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד.
מרכיבים את השלב הראשון בעוגה: מניחים ביסקוויט שוקולד בתוך רינג 22. מורחים שכבת מוס לבן וסילאן ומניחים ביסקוויט שוקולד נוסף. מורחים שכבה נוספת של מוס סילאן. מיישרים בעזרת פלטה. מקפיאים כ-24 שעות.
מכינים תערובת שוקולד מריר ובננות: ממיסים שוקולד על ביין מארי. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים בננות ומערבבים.
מקציפים שמנת עם סוכר ומקפלים לתערובת השוקולד והבננות.
מרכיבים את השלב השני בעוגה: מחלצים את מוס הסילאן מהרינג ומניחים במרכז רינג 26. יוצקים את מוס הבננות מעל ומסביב לעוגת הסילאן כך שיכסה אותה. מחזירים להקפאה ל-5 שעות לפחות.
מצפים: מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים. מצפים את העוגה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון