הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1/2 1 שקיות (15 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה גדולה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 כפות סוכר חום דמררה
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (50 מ"ל) שמן צמחי
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2 בננות בשלות, מרוסקות במזלג
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
50 גרם אגוזי פקאן או מלך, קצוצים גס
מעט סוכר חום דמררה לקישוט
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-175 מעלות.
לקערה גדולה מנפים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים יחד.
בקערה בינונית נפרדת טורפים יחד ביצה, סוכר לבן, סוכר חום, וניל, שמן ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הסוכר-ביצים אל תערובת הקמח ומערבבים בעזרת כף גדולה.
מוסיפים פנימה את הבננות המרוסקות, השוקולד ואגוזי הפקאן וממשיכים לערבב (לא להקציף!) רק עד שהתערובת אחידה, ולא יותר.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות.
מעל מפזרים מעט סוכר חום.
אופים במשך כ- 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון