חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת בסבוסה אורגינלית נוסח שרתון ריאד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת בסבוסה מסולת היא מהמפורסמות במצרים, ארצות ערב, ותוניס ממתק עדין לסיום brארוחה בליווי תה בוטנים
עוגת בסבוסה אורגינלית נוסח שרתון ריאד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת בסבוסה מסולת היא מהמפורסמות במצרים, ארצות ערב, ותוניס ממתק עדין לסיום brארוחה בליווי תה בוטנים
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
3 כוסות סולת
½1 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים או חלב או מיץ תפוזים
1 כוס אגוזי לוז או שקדים מקולפים קלויים ללא מלח
לסירופ:
½1 כוס סוכר
1 כוס מים או מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי ורדים
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הסולת הסוכר והשמרים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים
היטב כ 3 דקות מוסיפים את המים או החלב או המיץ וממשיכים לערבב כ 3 דקות נוספות
ומניחים בצד כ 10 דקות.
2.מורחים חמאה בתחתית ובדפנות של תבנית פיירקס 20X25 ס"מ משטחים את העיסה ומהדקים לקבלת משטח חלק.
3. חותכים עם סכין חדה למרובעים או מעוינים שמים על כל אחד שקד או אגוז
4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 160°c למשך 45 דקות
סירופ
5. מכניסים את הסוכר עם המים או המיץ, לסיר על להבה בינונית ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (עד כדי שמשיכת אצבע על כף משאירה סימן ברור) מוסיפים את כף הלימון וכפית מי הוורדים מבשלים עוד דקה.
6. יוצקים על הבסבוסה שהתקררה בינתיים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון