הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
3 כוסות סולת
½1 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים או חלב או מיץ תפוזים
1 כוס אגוזי לוז או שקדים מקולפים קלויים ללא מלח
לסירופ:
½1 כוס סוכר
1 כוס מים או מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי ורדים
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הסולת הסוכר והשמרים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים
היטב כ 3 דקות מוסיפים את המים או החלב או המיץ וממשיכים לערבב כ 3 דקות נוספות
ומניחים בצד כ 10 דקות.
2.מורחים חמאה בתחתית ובדפנות של תבנית פיירקס 20X25 ס"מ משטחים את העיסה ומהדקים לקבלת משטח חלק.
3. חותכים עם סכין חדה למרובעים או מעוינים שמים על כל אחד שקד או אגוז
4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 160°c למשך 45 דקות
סירופ
5. מכניסים את הסוכר עם המים או המיץ, לסיר על להבה בינונית ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (עד כדי שמשיכת אצבע על כף משאירה סימן ברור) מוסיפים את כף הלימון וכפית מי הוורדים מבשלים עוד דקה.
6. יוצקים על הבסבוסה שהתקררה בינתיים.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון