חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה ואפרסקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זו עוגה טעימה ועשירה ושווה להשקיע בה את העבודה, התוצאה מדברת בעד עצמה.
עוגת גבינה ואפרסקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זו עוגה טעימה ועשירה ושווה להשקיע בה את העבודה, התוצאה מדברת בעד עצמה.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
1.5 כוס קמח
100 גרם חמרה
4 כפות סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 חלמון ביצה - טרוף קלות
2-1 כפות מי קרח.
חומרים למלית:
50 גרם שקדים טחונים
1 כף סוכר
750 גרם אפרסקים חצויים (מקופסת שימורים)
300 גרם גבית שמנת (סימפוניה או נפוליאון)
1/2 מיכל שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
3 ביצים (מופרדות)
1 כפית קליפת לימון מגוררת.
אופן ההכנה
1. ללוש את כל חומרי הבצק יחד ולהכניס למקרר למשך שעה- מוציאים מהמקרר שהבצק יגיע לטמפרטורת החדר, מרדדים הבצק בתבנית מרובעת מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום ואופים בחום של 200 מעלות במשך 10 דקות לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים 10 דקות נוספות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות נוספות ומוציאים מהתנור.
2. הכנת המלית - מערבבים השקדים עם הסוכר ומפזרים התערובת על פני הבצק, מסדרים מעל את חצאי האפרסקים.
בקערה נפרדת טורפים את הגבינה+שמנת+סוכר+חלמונים+קליפת לימון ומניחים בצד.
במיקסר מקציפים החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
שופכים את התערובת לתבנית מכסים התבנית בנייר אלומינים ואופים שעה ורבע.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן.
לקישוט העוגה: אפשר לבזוק אבקת סוכר או רוטב פטל/אוכמניות או כל דבר אחר מתוק לטעמכם.
תהנו.
מגיש: סילבי
מקור:
שתף את המתכון