הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
1.5 כוס קמח
100 גרם חמרה
4 כפות סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 חלמון ביצה - טרוף קלות
2-1 כפות מי קרח.
חומרים למלית:
50 גרם שקדים טחונים
1 כף סוכר
750 גרם אפרסקים חצויים (מקופסת שימורים)
300 גרם גבית שמנת (סימפוניה או נפוליאון)
1/2 מיכל שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
3 ביצים (מופרדות)
1 כפית קליפת לימון מגוררת.
אופן ההכנה
1. ללוש את כל חומרי הבצק יחד ולהכניס למקרר למשך שעה- מוציאים מהמקרר שהבצק יגיע לטמפרטורת החדר, מרדדים הבצק בתבנית מרובעת מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום ואופים בחום של 200 מעלות במשך 10 דקות לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים 10 דקות נוספות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות נוספות ומוציאים מהתנור.
2. הכנת המלית - מערבבים השקדים עם הסוכר ומפזרים התערובת על פני הבצק, מסדרים מעל את חצאי האפרסקים.
בקערה נפרדת טורפים את הגבינה+שמנת+סוכר+חלמונים+קליפת לימון ומניחים בצד.
במיקסר מקציפים החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
שופכים את התערובת לתבנית מכסים התבנית בנייר אלומינים ואופים שעה ורבע.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן.
לקישוט העוגה: אפשר לבזוק אבקת סוכר או רוטב פטל/אוכמניות או כל דבר אחר מתוק לטעמכם.
תהנו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון