הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת גבינה ופטסיפלורה על בסיס פרורי עוגיות חמאה
חומרים לתבנית של 24 ס"מ:
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות חמאה
70 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
750 גרם גבינת שמנת בטעם טיבעי
11/2 כוסות סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
גרגרים מחצי מקל וניל
4 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
חצי כוס מחית פסיפלורה )ללא גרעינים(
6 ביצים, טרופות
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. מכינים את התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם
החמאה המומסת ומהדקים לתחתית של תבנית מרופדת
בנייר אפיה. מקפיאים עד השימוש.
2. בעזרת מטרפה ידנית )או במיקסר, במהירות נמוכה(
מערבבים גבינה, סוכר, קליפת תפוז וגרגרי וניל.
3. מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים עד לתערובת חלקה
ללא גושים.
4. מוסיפים פסיפלורה וביצים ומערבבים )לא מקציפים(
לקבלת מסה חלקה ואחידה. יוצקים את מלית הגבינה
על התחתית הקפואה.
5. מחממים תנור ל- 150 מעלות. )יוצרים בלמרי(
6. מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים.
מכניסים את העוגה ואופים חצי שעה. מנמיכים את
חום התנור ל- 110 מעלות ואופים שעה נוספת. העוגה
מוכנה כשהיא עדיין רוטטת במרכזה.
7. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל- 24 שעות
לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון