הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבסיס:
250 גרם עוגיות שוקולד טחונות
150 גרם מומסת
להכנת שכבת הגבינה:
800 גרם גבינה לבנה 9%
2/3 גביע שמנת 15%
1 כוס ורבע סוכר
4 ביצים
5 חלמונים
1 כף תמצית וניל
להכנת הפנה קוטה:
2 שמנת מתוקה 38%
1/3 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
14 גרם ג'לטין
200 מ"ל קפה אספרסו חזק
6 תרמילי הל מפוצחים
לעיטור:
אבקת קקאו
אופן ההכנה
מקמחים ומשמנים תבנית קפיצית מס' 26 כולל הדפנות
הבסיס:
מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות והחמאה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית.
מקררים במקפיא כחצי שעה.
שכבת הגבינה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, יוצקים לתבנית התנור הגדולה מים רותחים בגובה 2 ס"מ, מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי שכבת הגבינה לבלילה חלקה, יוצקים לתבנית מעל שכבת העוגיות, מניחים את התבנית העגולה על התבנית הגדולה המיכלה מים ואופים כ - 50 דקות.
מוציאים את תבנית המים מתוך התנור, מורידים החום ל- 100 מעלות ומחזירים לתנור את התבנית העגולה למשך 15 דקות ומצננים.
פנה קוטה:
שמים בסיר שמנת, חלב וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מסירים מהאש.
ממיסים הג'לטין בשליש כוס מים רותחים, מצננים מעט ומוסיפים לתערובת השמנת.
בסיר אחר מצמצמים את האספרסו ותרמילי ההל לחצי, מוסיפים לתערובת השמנת דרך מסננת ומערבבים.
מצננים עד שהעוגה תהיה נמוכה, יוצקים על העוגה את תערובת השמנת והקפה ומכים בניילון נצמד ומחורר קלות.
מגישים רק לאחר שהעוגה התקררה לילה במקרר. לפני ההגשה זורים מעל אבקת קקאו.
מגיש:
מקור: עוגה שזכתה בתחרות של בניהז רון
שתף את המתכון