חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה ופנה קוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זו עוגה שזכתה במקום הראשון בתחרות של תנובה ושמרתי את המתכון לפי דעתי שווה לנסות.
עוגת גבינה ופנה קוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זו עוגה שזכתה במקום הראשון בתחרות של תנובה ושמרתי את המתכון לפי דעתי שווה לנסות.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבסיס:
250 גרם עוגיות שוקולד טחונות
150 גרם מומסת
להכנת שכבת הגבינה:
800 גרם גבינה לבנה 9%
2/3 גביע שמנת 15%
1 כוס ורבע סוכר
4 ביצים
5 חלמונים
1 כף תמצית וניל
להכנת הפנה קוטה:
2 שמנת מתוקה 38%
1/3 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
14 גרם ג'לטין
200 מ"ל קפה אספרסו חזק
6 תרמילי הל מפוצחים
לעיטור:
אבקת קקאו
אופן ההכנה
מקמחים ומשמנים תבנית קפיצית מס' 26 כולל הדפנות
הבסיס:
מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות והחמאה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית.
מקררים במקפיא כחצי שעה.
שכבת הגבינה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, יוצקים לתבנית התנור הגדולה מים רותחים בגובה 2 ס"מ, מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי שכבת הגבינה לבלילה חלקה, יוצקים לתבנית מעל שכבת העוגיות, מניחים את התבנית העגולה על התבנית הגדולה המיכלה מים ואופים כ - 50 דקות.
מוציאים את תבנית המים מתוך התנור, מורידים החום ל- 100 מעלות ומחזירים לתנור את התבנית העגולה למשך 15 דקות ומצננים.
פנה קוטה:
שמים בסיר שמנת, חלב וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מסירים מהאש.
ממיסים הג'לטין בשליש כוס מים רותחים, מצננים מעט ומוסיפים לתערובת השמנת.
בסיר אחר מצמצמים את האספרסו ותרמילי ההל לחצי, מוסיפים לתערובת השמנת דרך מסננת ומערבבים.
מצננים עד שהעוגה תהיה נמוכה, יוצקים על העוגה את תערובת השמנת והקפה ומכים בניילון נצמד ומחורר קלות.
מגישים רק לאחר שהעוגה התקררה לילה במקרר. לפני ההגשה זורים מעל אבקת קקאו.
מגיש: סילבי
מקור: עוגה שזכתה בתחרות של בניהז רון
שתף את המתכון