הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס
250 גרם ביסקוויטים
3 כפות (60 גרם) סוכר
1 כף אבקת קקאו
100 גרם חמאה, מומסת
למוס
1 שקית (14 גרם) ג'לטין
5 כפות מים
חצי כוס +2 כפות (125 גר') חלב
1 כוס (200 גר') סוכר
1 שקיק סוכר וניל
4 חלמונים
5 כפיות קפה נמס מגורען או 1 ספלון אספרסו מרוכז
3 מיכלים (750 גר') גבינת שמנת 30%
1 מיכל שמנת מתוקה
לקישוט
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הבסיס
שמים את הביסוויטים, הסוכר והקקאו במעבד מזון ומעבדים לפרורים דקים.
מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
משמנים את התבנית ומשטחים את הפירורים
המלית
שמים את הג'לטין ואת המים בקערית חסינת חום, מערבבים ומשהים 10 דקות, עד
שהג'לטין סופח מים ומתיצב
שמים את הקערית בסיר קטן וממלאים בו מים עד מחצית גובה הקערית. מחממים
על להבה נמוכה כ-2 דקות, עד שהג'לטין נמס. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
שמים בסיר בינוני את החלב, הסוכר, סוכר הוניל, החלמונים והקפה ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה, כ-5 דקות עד שהעיסה מסמיכה.
מסירים מהכיריים, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב, מאחסנים
את העיסה במקרר 15 דקות, במהלכן מקפידים להוציא מידי פעם ולבחוש גדי שהעיסה לא תיקרש, עד שהיא מתקררת. מוסיפים את גבינת השמנת ובוחשים היטב.
שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים לעיסת
הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים על הבסיס בתבנית ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.
הקישוט
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומורחים אותה על פני העוגה
איך שומרים?
עטופה היטב במקרר , עד 5 ימים
מגיש:
מקור: מגזין שף
שתף את המתכון