חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה וקפה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מפתיעה ונהרדת
עוגת גבינה וקפה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מפתיעה ונהרדת
הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס
250 גרם ביסקוויטים
3 כפות (60 גרם) סוכר
1 כף אבקת קקאו
100 גרם חמאה, מומסת
למוס
1 שקית (14 גרם) ג'לטין
5 כפות מים
חצי כוס +2 כפות (125 גר') חלב
1 כוס (200 גר') סוכר
1 שקיק סוכר וניל
4 חלמונים
5 כפיות קפה נמס מגורען או 1 ספלון אספרסו מרוכז
3 מיכלים (750 גר') גבינת שמנת 30%
1 מיכל שמנת מתוקה
לקישוט
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הבסיס
שמים את הביסוויטים, הסוכר והקקאו במעבד מזון ומעבדים לפרורים דקים.
מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
משמנים את התבנית ומשטחים את הפירורים
המלית
שמים את הג'לטין ואת המים בקערית חסינת חום, מערבבים ומשהים 10 דקות, עד
שהג'לטין סופח מים ומתיצב
שמים את הקערית בסיר קטן וממלאים בו מים עד מחצית גובה הקערית. מחממים
על להבה נמוכה כ-2 דקות, עד שהג'לטין נמס. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
שמים בסיר בינוני את החלב, הסוכר, סוכר הוניל, החלמונים והקפה ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה, כ-5 דקות עד שהעיסה מסמיכה.
מסירים מהכיריים, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב, מאחסנים
את העיסה במקרר 15 דקות, במהלכן מקפידים להוציא מידי פעם ולבחוש גדי שהעיסה לא תיקרש, עד שהיא מתקררת. מוסיפים את גבינת השמנת ובוחשים היטב.
שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים לעיסת
הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים על הבסיס בתבנית ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.
הקישוט
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומורחים אותה על פני העוגה
איך שומרים?
עטופה היטב במקרר , עד 5 ימים
מגיש: שרון שני
מקור: מגזין שף
שתף את המתכון