חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה ותפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת גבינה ותפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ
לבסיס:
11/2 כוסות פירורי ביסקוויטים
1 כוס שקדים קלויים טחונים
3 כפות (30 גרם) חמאה מומסת
קליפה מגוררת מ - 1/2 תפוז
לגבינה:
500 גר' גבינת שמנת 5%, בטמפ' החדר
1 כוס סוכר
3 ביצים בינוניות
כ - 1/4 גביע שמנת חמוצה (60 מ"ל)
כ - 3 כפות תרכיז מיץ תפוזים קפוא
11/2 כפיות תמצית וניל
1/2 מיכל שמנת מתוקה
לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
כ - 2/3 גביע (140 מ"ל, שארית המכל שנשאר משכבת הגבינה) שמנת חמוצה
11/2 כפות סוכר
11/2 כפות תרכיז מיץ תפוזים קפוא
לקישוט:
2 - 3 כפות סוכר
כ - 1/2 כוס מים
קליפה מ - 1 תפוז, חתוכה לרצועות דקות
אופן ההכנה
1. הבסיס: משמנים קצת את התבנית. שמים את הביסקוויטים, השקדים, החמאה וקליפת התפוז בקערה בינונית ומערבבים ידנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית בכף, ליצירת שכבה אחידה. מאחסנים במקפיא כחצי שעה.
2. מחממים את הצנור לחום בינוני (180 מעלות).
3. הגבינה: שמים את הגבינה, החמאה והסוכר בקערת המערבל ומערבלים במהירות בינונית - גבוהה 3 דקות. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנמיכים את המהירות לבינונית, מוסיפים את השמנת החמוצה, תרכיז התפוזים ותמצית הוניל ומערבלים היטב כדקה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבלים רק עד לקבלת יחסה חלקה. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את העיסה על הבסיס הקפוא. אופים כשעה, עד ששכבת הדבינה מתייצבת. מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין דפנות העוגה והתבנית ומצננים בטמפ' החדר כשעה.
4. הציפוי: כיוון העוגה שוקעת מעט במרכז, חותכים ומסירים את השוליים הגבוהים של העוגה שסביב ומיישרים את פניה, כדי לקבל שכבת ציפוי אחידה. שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל ומקציפים כ - 2 דקות, עד שמתקבלת קצפת רכה, אך יציבה. בקערה קטנה שמים את השמנת החמוצה, הסוכר ותרכיז התפוזים ומערבבים היטב או מערבלים כדקה, עד שמתקבלת עיסה חלקה. מעבירים את עיסת השמנת החמוצה אל קערת הקצפת ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול. יוצקים את הציפוי על העוגה האפויה, מיישרים ומאחסנים במקרר.
5. הקישוט: שמים את הסוכר במחבת בעלת תחתית עבה ומחממים מעל להבה בינונית, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל סמיך. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד, עד שנוצר במחבת סירופ סמיך. מוסיפים את קליפת התפוז ומערבבים כך שרצועות יכוסו בסירופ הסמיך. מסירים מהכיריים, מוציאים את רצועות הקליפה ומשטיחים על צלחת נקייה, עד לצינון מלא. מעטרים את העוגה המוכנה ברצועות התפוז.
מגיש: lee75
מקור: לאשה
שתף את המתכון