הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ
לבסיס:
11/2 כוסות פירורי ביסקוויטים
1 כוס שקדים קלויים טחונים
3 כפות (30 גרם) חמאה מומסת
קליפה מגוררת מ - 1/2 תפוז
לגבינה:
500 גר' גבינת שמנת 5%, בטמפ' החדר
1 כוס סוכר
3 ביצים בינוניות
כ - 1/4 גביע שמנת חמוצה (60 מ"ל)
כ - 3 כפות תרכיז מיץ תפוזים קפוא
11/2 כפיות תמצית וניל
1/2 מיכל שמנת מתוקה
לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
כ - 2/3 גביע (140 מ"ל, שארית המכל שנשאר משכבת הגבינה) שמנת חמוצה
11/2 כפות סוכר
11/2 כפות תרכיז מיץ תפוזים קפוא
לקישוט:
2 - 3 כפות סוכר
כ - 1/2 כוס מים
קליפה מ - 1 תפוז, חתוכה לרצועות דקות
אופן ההכנה
1. הבסיס: משמנים קצת את התבנית. שמים את הביסקוויטים, השקדים, החמאה וקליפת התפוז בקערה בינונית ומערבבים ידנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית בכף, ליצירת שכבה אחידה. מאחסנים במקפיא כחצי שעה.
2. מחממים את הצנור לחום בינוני (180 מעלות).
3. הגבינה: שמים את הגבינה, החמאה והסוכר בקערת המערבל ומערבלים במהירות בינונית - גבוהה 3 דקות. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנמיכים את המהירות לבינונית, מוסיפים את השמנת החמוצה, תרכיז התפוזים ותמצית הוניל ומערבלים היטב כדקה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבלים רק עד לקבלת יחסה חלקה. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את העיסה על הבסיס הקפוא. אופים כשעה, עד ששכבת הדבינה מתייצבת. מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין דפנות העוגה והתבנית ומצננים בטמפ' החדר כשעה.
4. הציפוי: כיוון העוגה שוקעת מעט במרכז, חותכים ומסירים את השוליים הגבוהים של העוגה שסביב ומיישרים את פניה, כדי לקבל שכבת ציפוי אחידה. שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל ומקציפים כ - 2 דקות, עד שמתקבלת קצפת רכה, אך יציבה. בקערה קטנה שמים את השמנת החמוצה, הסוכר ותרכיז התפוזים ומערבבים היטב או מערבלים כדקה, עד שמתקבלת עיסה חלקה. מעבירים את עיסת השמנת החמוצה אל קערת הקצפת ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול. יוצקים את הציפוי על העוגה האפויה, מיישרים ומאחסנים במקרר.
5. הקישוט: שמים את הסוכר במחבת בעלת תחתית עבה ומחממים מעל להבה בינונית, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל סמיך. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד, עד שנוצר במחבת סירופ סמיך. מוסיפים את קליפת התפוז ומערבבים כך שרצועות יכוסו בסירופ הסמיך. מסירים מהכיריים, מוציאים את רצועות הקליפה ומשטיחים על צלחת נקייה, עד לצינון מלא. מעטרים את העוגה המוכנה ברצועות התפוז.
מגיש:
מקור: לאשה
שתף את המתכון