הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית:
200 גרם ביסקוויטים "פטיבר" מרוסקים
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
500 גרם גבינה 5%
1 כוס סוכר
2 שמנת חמוצה
¼ כוס קמח
3 ביצים
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
גרידת לימון
לצפוי:
2 שמנת חמוצה
¼ כוס סוכר
תבנית בקוטר 24 ס"מ או 26 ס"מ (בתבנית 24 ס"מ העוגה גבוהה יותר)
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-160°c.
לערבב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת ולהדק לתחתית התבנית בשכבה אחידה.
לערבב את חמרי המלית בקערה ולצקת על תחתית הביסקוויטים. לשים כלי עם מים רותחים בתחתית התנור.
לאפות בערך שעה עד שהגבינה טיפה רוטטת באמצע.
הכנת הצפוי:
בזמן שהעוגה בתנור, לערבב 2 שמנת חמוצה עם ¼ כוס סוכר.
כאשר העוגה מוכנה, לפזר את הצפוי בעדינות על פני העוגה ולהחזיר לתנור הכבוי לקירור יחד עם העוגה.
מגיש:
מקור: מאגר מתכוני עוגות גבינה
שתף את המתכון