הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
150 גר' בסקוויטים טחונים רצוי פתי בר
100 גר' חמאה
500 גר' גבינה לבנה 5%
14 גר' ג'לטיון נטול טעם) 1 שקית(
1/3 כוס חלב
1 לימון
מיכל שמנת להקצפה 32%
2/3 כוס סוכר
1 מיכל פריגת מנגו או אפרסק
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.טוחנים את הביסקוויטים, ממיסים את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים,
מערבבים היטב ומהדקים את התערובת לתחתית התבנית. מכניסים את התבנית
למקרר.
2.מכניסים את הגבינה הלבנה לקערה.
3.מרתיחים את החלב ומוסיפים לו את הג'לטין, מערבבים
היטב עד שלא נשארים גושים. )מקררים כמהה עד תחילת
הקרשה(
4.מוסיפים את החלב והג'לטין אל הגבינה הלבנה, רצוי
דרך מסננת עם חורים קטנים, ומערבבים טוב טוב.
5.מגרדים את קליפת הלימון, ומוסיפים לגבינה.
6.בקערה נפרדת מוסיפים את השמנת להקצפה והסוכר,
ומקציפים עד לקבלת תערובת מוצקה, ומקפלים בעדינות
לתוך הגבינה.
7.שופכים את התערובת כולה לתבנית מעל בסיס
הבסקוויטים, ומחזירים למקרר לשעתיים.
8.מוציאים מהמקרר ומורחים את רכז המנגו/ אפרסק על פני העוגה , ומכניסים למקרר
למשך הלילה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון