הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לתחתית:
200 גרם ביסקויט פתי בר
100 גרם חמאה
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
למילוי הגבינה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
750 גרם גבינת שמנת (ולא פיךדלפיה)
500 גרם גבינת טוב טעם או אורדה
2 כפות קורנפלור
1 צנצנת של ערמונים מסוכרים בסירופ, מסוננים
אופן ההכנה
1. מכינים את התחתית: שמים במעבד מזון את חומרי הבצק ומרסקים לתערובת דקה.מרפדים תחתית של תבנית קפיצית 26 בתערובת, מהדקים היטב לתחתית בשכבה אחידה עם שוליים מוגבהים למעין דפנות בגובה של 1 ס"מ.
2. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר, קליפת הלימון והווניל ומקציפים כ-5 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
3. בזמן הזה מועכים את הגבינות למחית חלקה (אפשר דרך מסננת, אפשר במעבד מזון). מוסיפים אותה לתערובת הביצים יחד עם הקורפלור עד שזו נהיית תערובת אחידה.
4. שמים על תחתית הבצק סביב את הערמונים המסוננים ויוצקים את התערובת לתבנית.
5. אופים בחום של 220 מעלות 10 דקות ואחר-כך 40 דקות נוספות בחום של 150 מעלות. בודקים בקיסם שדוקרים במרכז ומוודאים שהוא יוצא יבש.
6. מצננים מעט ומגישים.
בהצלחה!
מגיש:
מקור: עיתון
שתף את המתכון