חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה קייצית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת גבינה קייצית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
למוס גבינה:
1/2 כוס + 1 כף סוכר
50 מ"ל מים
2 חלבונים
1 כוס חלב
40 גרם חמאה
3 כפות קורנפלור
7 גרם ג'לטין מומס בכף ליקר תפוזים או קירש
200 גרם גבינה לבנה
1 קליפת לימון מגוררת
לעוגה:
טורט לבן מוכן בקוטר 24 ס"מ ובעובי 2 ס"מ (רצוי תוצרת בית או מקונדיטוריה טובה)
1/2 כוס רוטב פירות
200 גרם תותים חצויים או פטל (טרי או קפוא שהופשר)
לקישוט:
1 כוס + 3 כפות סוכר
1/2 כוס מיץ פירות אדומים (למשל מיץ תותים טריים, אפשר לקנות בסופר)
3 חלבונים
300 גרם תותים חצויים או פטל (טרי או קפוא)
250 גרם ריבת פטל אדום
תבנית בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
1. מכינים את מוס הגבינה: מרתיחים 1/2 כוס סוכר עם המים ומביאים ל-120 מעלות.
2. מקציפים חלבונים עם כף סוכר, מוסיפים את סירופ הסוכר החם בזרם דק וממשיכים להקציף עד שהקצף מתקרר.
3. בסיר קטן שמים חלב, חמאה וקורנפלור, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
4. מוסיפים את הג'לטין המומס בליקר. לאחר שהתערובת מתקררת מעט מוסיפים גבינה וגרידת לימון ומקפלים לתוך הקצף.
5. מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת טורט בתבנית בקוטר 24 ס"מ. מרטיבים ברוטב הפירות ומסדרים על הטורט 1/3 מהפירות.
6. יוצקים מוס גבינה, מיישרים ומקפיאים את העוגה.
7. מכינים את הקישוט: מבשלים כוס סוכר ומיץ פירות עד ל-120 מעלות.
8. מקציפים חלבונים עם 3 כפות סוכר עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים בזרם דק את הסירופ תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, עד שהקצף מתקרר.
9. מסדרים על העוגה הקפואה 300 גרם פירות. מחממים את הריבה ומורחים על הפירות. בעזרת שק זילוף מעטרים את שולי העוגה בקצף החלבונים.
10. בתיאבון!!!!!!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור:
שתף את המתכון