הוראות הכנה
מרכיבים
למוס גבינה:
1/2 כוס + 1 כף סוכר
50 מ"ל מים
2 חלבונים
1 כוס חלב
40 גרם חמאה
3 כפות קורנפלור
7 גרם ג'לטין מומס בכף ליקר תפוזים או קירש
200 גרם גבינה לבנה
1 קליפת לימון מגוררת
לעוגה:
טורט לבן מוכן בקוטר 24 ס"מ ובעובי 2 ס"מ (רצוי תוצרת בית או מקונדיטוריה טובה)
1/2 כוס רוטב פירות
200 גרם תותים חצויים או פטל (טרי או קפוא שהופשר)
לקישוט:
1 כוס + 3 כפות סוכר
1/2 כוס מיץ פירות אדומים (למשל מיץ תותים טריים, אפשר לקנות בסופר)
3 חלבונים
300 גרם תותים חצויים או פטל (טרי או קפוא)
250 גרם ריבת פטל אדום
תבנית בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
1. מכינים את מוס הגבינה: מרתיחים 1/2 כוס סוכר עם המים ומביאים ל-120 מעלות.
2. מקציפים חלבונים עם כף סוכר, מוסיפים את סירופ הסוכר החם בזרם דק וממשיכים להקציף עד שהקצף מתקרר.
3. בסיר קטן שמים חלב, חמאה וקורנפלור, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
4. מוסיפים את הג'לטין המומס בליקר. לאחר שהתערובת מתקררת מעט מוסיפים גבינה וגרידת לימון ומקפלים לתוך הקצף.
5. מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת טורט בתבנית בקוטר 24 ס"מ. מרטיבים ברוטב הפירות ומסדרים על הטורט 1/3 מהפירות.
6. יוצקים מוס גבינה, מיישרים ומקפיאים את העוגה.
7. מכינים את הקישוט: מבשלים כוס סוכר ומיץ פירות עד ל-120 מעלות.
8. מקציפים חלבונים עם 3 כפות סוכר עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים בזרם דק את הסירופ תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, עד שהקצף מתקרר.
9. מסדרים על העוגה הקפואה 300 גרם פירות. מחממים את הריבה ומורחים על הפירות. בעזרת שק זילוף מעטרים את שולי העוגה בקצף החלבונים.
10. בתיאבון!!!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון