הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם גבינת שמנת טבעית עם אחוזי שומן כמה שיותר גבוהים
120 גרם גבינה 5% לאפייה
100 גרם שמנת חמוצה
100 גרם סוכר לבן
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
2 ביצים שלמות
120 גרם שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה
אופן הכנת העוגה:
יש להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף את הביצים אחת אחת.
כאשר הקצפת מתחילה להיות הומוגנית מוסיפים את שאר החומרים, וממשיכים להקציף למקסימום אווריריות. יוצקים על הבצק הפריך ומכניסים לאפייה.
מתחילים ב-200 מעלות ויורדים ל-170. זמן האפייה כחצי שעה בסך הכל.
אופן הכנת הרוטב:
רכיבים:
2 כוסות מלאות בתותים טריים
½ כוס מלאה בסוכר לבן
¼ כוס מים
1 מקל למון-גראס
2 גבעולי מנטה טרייה/נענע טרייה
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים על מחבת קטנה ומוסיפים לתוכה את הלמון-גראס. מוסיפים את הסוכר למחבת עם המים ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
בשלב זה מוסיפים את התותים ומערבבים היטב. לאחר חצי דקה מוסיפים את הנענע למשך חמש דקות, לאחר מכן זורקים את הנענע ומכניסים את הרוטב למקרר.
מגיש:
מקור: השף משה שגב (תמונה: ASAP)
שתף את המתכון