הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת גבינה של אמא
חומרים לבצק:
11/2 כוס קמח תופח
1/2 חבילה מחמאה
1/2 כוס סוכר
1 חלמון (צהוב)
ללוש לבצק ולשטח בתבנית עגולה (26) ולאפות ב-180 מעלות (לחמם קודם התנור) כ-25 דקות עד שמזהיב יפה יפה.
1 ק"ג גבינה לבנה 5% (לא חשוב איזה)
1/2 חבילה מחמאה
2 חלמונים
1 כוס סוכר
תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
/ כף גדושה קמח
2 כפות חלב
לערבל היטב הכל יחד (אפשר בעזרת כף עץ). להוציא מהתנור את הבצק ולשטח את תערובת הגבינה ולאפות באותו חום כ-20 דקות.
3 חלבונים (לבנים)
6 כפות סוכר
להקציף היטב במיקסר קודם את החלבונים וכשמתחיל להתהוות להוסיף לאט לאט את הסוכר.
להוציא שוב את העוגה מהתנור ולשטח מעל הגבינה את הקצף (ניתן לעצב עם מזלף צורת שושנים קטנות)
להחזיר העוגה לתנור ולאפות כ-10 דקות (עד שהקצף נהיה חום בהיר) באותו חום (180 מעלות) ואח"כ להפחית את החום ל-100 מעלות לעוד כשעה.
יאמי יאמי...
נירה שקד
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון