הוראות הכנה
מרכיבים
8-ביצים
1.1/4-כוסות סוכר
2-כוסות קמח לבן רגיל
1/2-כוס שמן{קנולה/סויה}
1-כוס מים
1-שקית אבקת אפיה
6-כפות דבר טהור
1-כפית נס קפה
4-כפות קקאו
150-גרם אגוזי מלך קצוצים גס
קורט-אבקת ציפורן
1/2-כף קינמון
1-שקית סוכר וניל
2-כפות קוניאק
אופן ההכנה
להפריד ביצים ולטרוף את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר,להוסיף שמן,מים,דבש,קקאו,קפה,אבקת
סוכר וניל,צופורן וקנמון ..לערבב טוב.
בקערת מערבל להקציף את החלבונים כ3 דקות ,להוסיף כוס סוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף עד
שהקצף יציב וקשה.
להוסיף בהדרגה את תערובת החלמונים ולהמשיך לערבב בעזרת כף בעדינות עד שהכל מתמזג עם החלבונים.
את האגוזים הקצוצים לערבב טוב עם הקמח ואבקת האפיה ולהוסיף לבלילה בעזרת כף בעדינות
ולערבב טוב עד שהקמח נעלם לגמרי.
לצקת את הבלילה ב תבנית אפיה 28 מרופדת בנייר ומשומן ולאפות בתנור מחומם מראש ל170 מעלות למשך 40 דקות..לצנן בתנור.מומלצץ לפזר מעל אבקת סוכר{לא חובה}
תהנו.
מגיש:
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון