הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם תאנים יבשות (דבלים) חתוכות לרבעים (אפשר יותר אם רוצים)
משרים אותם למספר שעות בקצת ברנדי, ואם אין - אז כל אלכוהול יצלח למשימה
מכניסים למיקסר
4 ביצים שלמות
כוס וחצי סוכר
כוס דבש
כוס שמן
חצי כוס ריבה (עדיף משמש או תאנים)
כפית קינמון
קורט ציפורן
3 כוסות קמח תופח
כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה
מפעילים את המיקסר לחמש דקות, עד שהמרקם אחיד
משמנים תבנית עגולה מס' 28, יוצקים לתוכה את העיסה, ומפזרים מלמעלה את התאנים (לא צריך לסחוט אותן) לא להבהל - הן שוקעות קצת.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) למשך 40 דקות, ולבדוק אם מוכן ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה.
מיד עם היציאה מהתנור, שופעים על העוגה חצי כוס דבש, ומקשטים בשקדים פרוסים קלויים או באגוזים או במה שבא לכם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון