חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת דבש ודבלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת דבש ודבלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם תאנים יבשות (דבלים) חתוכות לרבעים (אפשר יותר אם רוצים)
משרים אותם למספר שעות בקצת ברנדי, ואם אין - אז כל אלכוהול יצלח למשימה
מכניסים למיקסר
4 ביצים שלמות
כוס וחצי סוכר
כוס דבש
כוס שמן
חצי כוס ריבה (עדיף משמש או תאנים)
כפית קינמון
קורט ציפורן
3 כוסות קמח תופח
כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה
מפעילים את המיקסר לחמש דקות, עד שהמרקם אחיד
משמנים תבנית עגולה מס' 28, יוצקים לתוכה את העיסה, ומפזרים מלמעלה את התאנים (לא צריך לסחוט אותן) לא להבהל - הן שוקעות קצת.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) למשך 40 דקות, ולבדוק אם מוכן ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה.
מיד עם היציאה מהתנור, שופעים על העוגה חצי כוס דבש, ומקשטים בשקדים פרוסים קלויים או באגוזים או במה שבא לכם
מגיש: יעל_מאפים
מקור:
שתף את המתכון