חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת דבש עם מוס חלבה ומוס דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון של רותה טויזר מלחם ארז. br* תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
עוגת דבש עם מוס חלבה ומוס דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון של רותה טויזר מלחם ארז. br* תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגת דבש:
250 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
3/4 כוס דבש
1/2 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 2 כוסות קמח
1 כוס קפה (1 כפית קפה נמס +1 כוס מים)
למוס חלבה:
250 גרם חלבה מפוררת
½1 כוסות חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
4 כפיות אבקת ג'לטין + 1/2 כוס מים
250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
למוס דבש:
2 כוסות חלב
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
4 כפיות אבקת ג'לטין + 1/3 כוס מים
1 כוס דבש
250 מ"ל שמנת מוקצפת
אופן ההכנה
1. מכינים את הבסיס: מקציפים חמאה עם סוכר לקבלת קרם. מוסיפים בהדרגה את הביצים, ואחר כך דבש ותבלינים. מוסיפים קמח וקפה לסירוגין, עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות. מצננים ופורסים ל-3 בסיסים.
2. מכינים מוס חלבה: בסיר מביאים לרתיחה חלבה, חלב ושמנת. במיקסר מערבלים את החלמונים עם הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. יוצקים מעט מתערובת החלב החם, משווים טמפרטורות ומחזירים לסיר. מבשלים כ-3 דקות להסמכה, מעל להבה נמוכה. מסננים ומוסיפים את הג'לטין המומס. (צריך לחמם אותו עד שהוא נמס במיקרו) מצננים היטב ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
3. מכינים מוס דבש: בסיר מביאים לרתיחה חלב. במיקסר מערבלים חלמונים וסוכר על לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. יוצקים מעט חלב חם, משווים טמפרטורות ומחזירים לסיר. מבשלים כ-3 דקות מעל להבה נמוכה.
מסננים ומוסיפים את הג'לטין המומס והדבש. מצננים היטב ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים גם אותם למוס.
4. מרכיבים את העוגה: מניחים בתחתית התבנית בסיס עוגת דבש. יוצקים מעליו מוס חלבה ומעליו מנחים בסיס שני של עוגת דבש ויוצקים מעל מוס דבש., מחליקים יפה ושומרים במקפיא שעתיים להתייצבות.
מגיש: יעל_מאפים
מקור:
שתף את המתכון