הוראות הכנה
מרכיבים
שלוש עוגות דבש קלות ונפלאות
הנה עוגות הדבש שימתיקו לכם את השנה החדשה - עם סירופ, משמשים מיובשים ואפילו עם בננות. כאלה טעימות שבטח תכינו אותן גם לאורך כל השנה
פורסם: 17.09.06, 10:22
עוגת דבש עם סירופ
מתכון של דנה שטיינוול
המרכיבים:
3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) שמן
2/3 כוס (160 מ"ל) מים
3/4 כוס (270 גרם) דבש
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 1 כפיות (8 גרם) סודה לשתייה
1 ביצה (50 גרם)
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אבקת קפה נמס
1/2 כפית ציפורן טחון
3 חלבונים (90 גרם)
2 כפות (20 גרם) סוכר
לסירופ:
1/2 4 כפות (45 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
כלים: תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית. שמים את השמן, המים, הדבש הסוכר, הסודה לשתייה והביצה בקערת המערבל ומערבלים 2 דקות. מוסיפים את הקמח, הקינמון, הקפה והציפורן ומערבלים 2 דקות
נוספות.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף. יציב. מוסיפים את הקצף לעיסת העוגה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הסירופ: בזמן שהעוגה נאפית, שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים. יוצקים את הסירופ הצונן על העוגה מיד בצאתה מהתנור ומצננים.
מגיש:
מקור: מיקי
שתף את המתכון