עוגות גבינה הן קלאסיות, הן לא חולפות מהעולם ובוודאי שלא מהוויטרינות המשקיפות עלינו מכל עבר. אין דרך אחת להכינן ומאז ומתמיד הן היו חלק ממחברת המתכונים של כל אחד או אחת מאיתנו. brהמצרכים אכן דורשים הכנה מוקדמת, אבל לא יותר מדי. בל נשכח שהשטרויזל ניתן לשמירה במקפיא כשהוא לא אפוי ויישלף לעת הצורך. גם את שאריות הבסיס שנכין ניתן לשמור לעוגות אישיות או להכנת כדורי שוקולד משודרגים. כמובן שאפשר לוותר על חלק מהמרכיבים - לא להכין שטרויזל או להכין בסיס מפירורי ביסקוויט. אני אישית ממליצה להכין פעם אחת כפי שצריך ואז להוסיף את המגע האישי שלכם. br brאני כל כך גאה בעוגה שלי. לא ידעתי שהיא תקצור כל כך הרבה מחמאות, ואומנם היא התחילה שלי אבל אשמח אם תהיה גם שלכם. br br
|
|
|
עוגות גבינה הן קלאסיות, הן לא חולפות מהעולם ובוודאי שלא מהוויטרינות המשקיפות עלינו מכל עבר. אין דרך אחת להכינן ומאז ומתמיד הן היו חלק ממחברת המתכונים של כל אחד או אחת מאיתנו. brהמצרכים אכן דורשים הכנה מוקדמת, אבל לא יותר מדי. בל נשכח שהשטרויזל ניתן לשמירה במקפיא כשהוא לא אפוי ויישלף לעת הצורך. גם את שאריות הבסיס שנכין ניתן לשמור לעוגות אישיות או להכנת כדורי שוקולד משודרגים. כמובן שאפשר לוותר על חלק מהמרכיבים - לא להכין שטרויזל או להכין בסיס מפירורי ביסקוויט. אני אישית ממליצה להכין פעם אחת כפי שצריך ואז להוסיף את המגע האישי שלכם. br brאני כל כך גאה בעוגה שלי. לא ידעתי שהיא תקצור כל כך הרבה מחמאות, ואומנם היא התחילה שלי אבל אשמח אם תהיה גם שלכם. br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס קוקוס פריך:
100 גרם אבקת סוכר
180 גרם חמאה
300 גרם קמח
30 גרם קוקוס טחון
ביצה+חלמון
חלבון ביצה למריחה
למלית הגבינה-שוקולד לבן:
300 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה
4 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
כף ליקר אמרטו
500 גרם גבינה לבנה 9%
כפית תמצית קפהניתן להמיר באספרסו לפי הטעם
50 גרם חמאה
לשטרויזל קינמון:
100 גרם חמאה
11/4 גרם סוכר (150 גרם)
3 כפות אגוזים טחונים
11/4 כוסות קמח(כ160 גרם)
אופן ההכנה
להכנת הבסיס:
-מעבדים את המצרכים במעבד מזון מלבד החלבון (הקמח בסוף) ולצנן במקרר כחצי שעה.
-מרדדים את הבצק ולקרוץ עיגול מעט יותר קטן מהתבנית שלנו.
-אופים ב175 מעלות כ15 דקות עד להזהבה קלה של הבצק.
-מוציאים את התבנית עם הבצק מהתנור ,מורחים בחלבון ואופים חמש דקות נוספות. מריחת החלבון יוצרת שכבת "הגנה" ומונעת ספיגת הנוזלים שיבואו במגע עם הבצק.
את השאריות ניתן לאפות כפי שהן או לקרוץ לעיגולים קטנים-ולהכין עוגיות.
להכנת השטרויזל:
-מכניסים למעבד מזון את כל החומרים עד שנוצרים פירורי חמאה.
-שומרים במקרר עד השימוש ואת השטרויזל העודף שיישאר לנו ניתן להקפיא .
להרכבת העוגה:
-מערבבים את הגבינה עם הקורנפלור ,תמצית הקפה ,הליקר החמאה המומסת והחלמונים.
-ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל,ובו זמנית מתחילים להרתיח את השמנת.
-שופכים על השוקולד הלבן עד שתיווצר מסה אחידה אותה נוסיף לתערובת הגבינה.
-מקציפים את החלבונים עם הסוכר,ומקפלים את החלבונים למסת הגבינה בעדינות.
-על הקלתית האפויה והמצוננת מעט מפזרים מעט שטרויזל קינמון ומעליו את מלית הגבינה.
-מעל לעוגה מפזרים עוד שטרויזל קינמון בנדיבות.
-אופים 15 דקות בחום של 180 מעלות ולאחר מכן כ60 דקות בחום של 160 מעלות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון