הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת היער השחור עוגה מדהימה
המצרכים
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
4 ביצים
70 גרם שקדים טחונים
100 גרם שוקולד מריר מגורד דק
50 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
3 כפיות אבקת אפיה )לא טעות, אנחנו צריכים גובה בעוגה הזאת(
7 כפות ליקר דובדבנים או יין מתוק
שני מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
צנצנת דובדבנים חמוצים )משומרים, בתוך צנצנת עם נוזל(
1 כף נוספת של שוקולד מריר מגורד
.
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.משמנים קלות תבנית קפיצית מספר 26
2.מחממים תנור ל - 180 מעלות
3.מקציפים את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל עד
שמקבלים עיסה תפוחה ובהירה
4.מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים להקציף
5.מוסיפים את השקדים הטחונים והשוקולד המגורד דק
6.מערבבים פנימה את הקמח ואת הקורנפלור ואת אבקת
האפייה
7.מעבירים את העיסה לתבנית, אופים במשך 30-40 דקות
בחלק התחתון של התנור )מתחת לאמצע(
8.מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך שעתיים
לפחות. לא לנסות לטפל בה לפני כן.
9.עם סכין גדולה וחדה או בשיטת החוט הנכרך ונמתח
חותכים את העוגה לשלוש שכבות
10.על השכבה התחתונה מזליפים קצת מליקר הדובדבנים
11.מקציפים את השמנת המתוקה עם קצת סוכר לפי טעמכם
12.מניחים את הדובדבנים במסננת, שכל הנוזלים יתנקזו מהם
13.על הבסיס שכבה הראשונה מורחים שכבת שמנת בערך
בעובי 2 ס"מ, וומסדרים מעליה בערך מחצית מהדובדבנים
14.חוזרים בדיוק על אותה פעולה עם השכבה השניה,
כלומר: הזלפת ליקר, שכבת שמנת, הנחת דובדבנים.
)שומרים 10-12 דובדבנים לעיטור בראש העוגה. (
15.מכסים בשכבה השלישית מזלפים עליה את שארית הליקר
מצפים אותה בשכבת קצפת, ואת מה שנשאר מהקצפת
מכניסים לשקיק זילוף
16.מפזרים מלמעלה את כף השוקולד המגורד
17.בעזרת שקיק הזילוף )אפשר גם עם סתם שקית ניילון
שמנקבים חור קטן באחת הפינות שלה( עושים קישוט
של גבעה קטנה דמויית פרח בשוליים החיצוניים -
בהיקף -- של העוגה, ובראש כל תלולית כזאת תוקעים
דובדבן.
כשפורסים, פורסים כך שבכל מנה תהיה תלולית קצפת עם דובדבן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון