הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם בצק עלים:
(500 גרם קמח
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
15 גרם מלח
200 מ"ל מים
+200 גרם חמאה לאפקט העלים בטמפ' החדר)
300 גרם קרם שקדים:
250 גרם חמאה רכה
250 גרם שקדים טחונים
250 גרם אבקת סוכר
3 ביצים
2 כפיות רום
375 גרם קרם וניל (250מ"ל חלב, 3 חלמונים, 75 ג"ר סוכר וניל (או סוכר עם מקל וניל)20ג"ר קמח)
1 ביצה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
בצק עלים :(עדיף בהחלט להכין בבית)
מערבבים את כל רכיבי הבצק ומכניסים למקרר ל 1 ש'.
מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ ומורחים את החמאה ב 2/3 מהבצק ומקפלים את החלק הלא מרוח על מחצית החלק המרוח בחמאה ואת ה 1/3 הפנוי מקפלים עליו (זה אמור לתת כמו מעטפת מקופלת ל 3 )ומתקבל מלבן את 2 קצוות המלבן מקפלים לאמצע ומקפלים שוב ל 2 .על תהליך זה יש לחזור 3-4 פעמים בין שלב לשלב יש להכניס את הבצק ל- 15 דק' למקרר. יש להכניס בסוף התהליך ל-1ש' למקרר.
לקרם שקדים:
קודם מכינים קרם וניל: מכניסים את החלב לסיר עם הוניל או תמצית וניל מגיעים כמעט לרתיחה.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמלבינים ומוסיפים את הקמח ומערבבים היטב . יוצקים על הכל את החלב החם ומערבבים במהירות ומחזירים לאש נמוכה וכל הזמן מערבבים בעזרת כף מעץ עד שמסמיך. מכניסים את מרכיבי קרם השקדים ומערבבים הכל.
להרכבת העוגה:
מרדדים את בצק העלים וחותכים את הבצק ל 2 עיגולים שווים בגודלם כקוטר התבנית העגולה (בערך 26 ס"מ ) עיגול אחד מכניסים לתבנית יוצקים את הקרם במרכז מסביב מורחים מעט ביצה על מנת להדביק את העיגול השני ומכסים עם העיגול השני עליו מורחים את שארית הביצה. מכניסים למקרר ל- 1 שעה.
מכניסים לתנור למשך 10 דק' על 240°c ו 25 דק' על 200°c.
בתאבון! ובהצלחה. המאמץ כדאי !
מגיש:
מקור: צרפת
שתף את המתכון