חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת המלכים ("פיטיוויה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

למי שלא מפחד להשקיע המאמץ בהחלט כדאי.
עוגת המלכים ("פיטיוויה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

למי שלא מפחד להשקיע המאמץ בהחלט כדאי.
הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם בצק עלים:
(500 גרם קמח
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
15 גרם מלח
200 מ"ל מים
+200 גרם חמאה לאפקט העלים בטמפ' החדר)
300 גרם קרם שקדים:
250 גרם חמאה רכה
250 גרם שקדים טחונים
250 גרם אבקת סוכר
3 ביצים
2 כפיות רום
375 גרם קרם וניל (250מ"ל חלב, 3 חלמונים, 75 ג"ר סוכר וניל (או סוכר עם מקל וניל)20ג"ר קמח)
1 ביצה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
בצק עלים :(עדיף בהחלט להכין בבית)
מערבבים את כל רכיבי הבצק ומכניסים למקרר ל 1 ש'.
מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ ומורחים את החמאה ב 2/3 מהבצק ומקפלים את החלק הלא מרוח על מחצית החלק המרוח בחמאה ואת ה 1/3 הפנוי מקפלים עליו (זה אמור לתת כמו מעטפת מקופלת ל 3 )ומתקבל מלבן את 2 קצוות המלבן מקפלים לאמצע ומקפלים שוב ל 2 .על תהליך זה יש לחזור 3-4 פעמים בין שלב לשלב יש להכניס את הבצק ל- 15 דק' למקרר. יש להכניס בסוף התהליך ל-1ש' למקרר.
לקרם שקדים:
קודם מכינים קרם וניל: מכניסים את החלב לסיר עם הוניל או תמצית וניל מגיעים כמעט לרתיחה.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמלבינים ומוסיפים את הקמח ומערבבים היטב . יוצקים על הכל את החלב החם ומערבבים במהירות ומחזירים לאש נמוכה וכל הזמן מערבבים בעזרת כף מעץ עד שמסמיך. מכניסים את מרכיבי קרם השקדים ומערבבים הכל.
להרכבת העוגה:
מרדדים את בצק העלים וחותכים את הבצק ל 2 עיגולים שווים בגודלם כקוטר התבנית העגולה (בערך 26 ס"מ ) עיגול אחד מכניסים לתבנית יוצקים את הקרם במרכז מסביב מורחים מעט ביצה על מנת להדביק את העיגול השני ומכסים עם העיגול השני עליו מורחים את שארית הביצה. מכניסים למקרר ל- 1 שעה.
מכניסים לתנור למשך 10 דק' על 240°c ו 25 דק' על 200°c.
בתאבון! ובהצלחה. המאמץ כדאי !
מגיש: natou
מקור: צרפת
שתף את המתכון