הוראות הכנה
מרכיבים
220 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר עם אגוזים או פצפוצי אורז.
1 כפית אבקת אפיה
3 ביצים גדול רגיל
1 כוס אגוזי קליפורניה גרוסים גס
מעט מלח
קמצוץ קפה נמס מגורען
קליפה מעורבת של לימון ותפוז - חצי חצי
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות סוכר דמררה
1כוס +2 כפות קמח.
אופן ההכנה
להניח סיר עם מים ומעליו סיר נוסף ועם האידוי החם מתפקדים
להכניס לסיר העליון את קוביות השוקולד,חמאה,סוכר ומייצרים תערובת אחידה ללא גושים.
מכבים את האש ומורידים את הסיר למשטח לצינון...אפשר להניח ע''ג כלי ובתוכו קרח.
שמים קורט מלח, קליפה מגוררת ,מיץ תפוז - לערבב היטב.
כאן צריך עזרה : אחד מערבב בקצב אחיד ושני מכניס לאט לאט את הביצים, אח''כ קמח,
אבקת אפיה - ולערבב בקיפול כדי להכניס את החומר ולאחד.
אז מוסיפים אגוזים וקפה. בתבנית מלבנית שמים בתחתית נייר אפיה מקופל כדי שתהיה שכבה כפולה. ויוצקים את התערובת, נותנים מכה עם התבנית ליציאת האוויר. מכניסים לתנור שחומם...
תנסו להגיע ל...165 מעלות ול 37 דקות , לצנן היטב, לכסות ולהכניס למקרר.
לחסרי הסבלנות יש לחכות 4 שעות ולבעלי הסבלנות לפני הפייב או קלוק להוציא את העוגה חצי שעה לפני ההגשה,לחתוך לקוביות גדולות,לפזר אבקת סוכר ולהנות.את אבקת הסוכר אפשר לפזר על צלחת כהה ואז להניח את העוגה. נהדר עם שתיה חמה ביום סתוי וחורפי כאחד. המלצה מעניינת: להכין או חצי כוס שוקולית עם המסת שוקולד כ 8 קוביות או לקחת סירופ שוקולד כמו לפנקייק ואיך שהעוגה יוצאת עם כפית זולפים מעט בכל שטח העוגה.
היא תתקרר ויחד עם זאת תהיה מעט לחה מה שתעשה אותה מעניינת מאד.
מגיש:
מקור: השף ינאי מהצפון
שתף את המתכון