הוראות הכנה
מרכיבים
3 ביצים
1 ½ כוסות סוכר
2 כפות תמצית וניל
1/3 כוס קפה חזק (עדיף אספרסו) (השתמשתי בכף אב' קפה נמס)
200 גר' חמאה רכה
4 כפות ברנדי או קוניאק
1 שמנת חמוצה (או לבן ואפילו יוגורט)
1 חבילת קמח תופח קטן
תערובת של 2 כפות סוכר, 1 כף קפה טחון, 2 כפות קקאו,
קורט הל (לא הכרחי אבל מוסיף), קורט קינמון
חצי כוס קוביות חלבה (אפשר גם כוס וחצי)
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהקמח התופח והתערובת בקערה
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
3. משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם חור
4. יוצקים לתבנית את התערובת. מפזרים מעליה את תערובת הקקאו, הקפה התבלינים והחלבה ובוחשים אותה פנימה פעם-פעמיים ולא יותר בעזרת כף. תערובת התבלינים אינה צריכה להיטמע בתערובת העוגה אלא רק "לטבוע" בתוכה באופן חלקי, כדי ליצור אפקט של עוגת שיש.
5. אופים בחום בינוני-גבוה 45 דקות עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת נקייה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
