חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת חלבה קפה ותבלינים של גיל חובב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חיפשתי מה לעשות עם חלבה שנשארה לי במזווה. המתכון הזה שעלה בחיפוש בגוגל, מצא חן בעיני ולא התאכזבתי!!!
עוגת חלבה קפה ותבלינים של גיל חובב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חיפשתי מה לעשות עם חלבה שנשארה לי במזווה. המתכון הזה שעלה בחיפוש בגוגל, מצא חן בעיני ולא התאכזבתי!!!
הוראות הכנה
מרכיבים
3 ביצים
1 ½ כוסות סוכר
2 כפות תמצית וניל
1/3 כוס קפה חזק (עדיף אספרסו) (השתמשתי בכף אב' קפה נמס)
200 גר' חמאה רכה
4 כפות ברנדי או קוניאק
1 שמנת חמוצה (או לבן ואפילו יוגורט)
1 חבילת קמח תופח קטן
תערובת של 2 כפות סוכר, 1 כף קפה טחון, 2 כפות קקאו,
קורט הל (לא הכרחי אבל מוסיף), קורט קינמון
חצי כוס קוביות חלבה (אפשר גם כוס וחצי)
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהקמח התופח והתערובת בקערה
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
3. משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם חור
4. יוצקים לתבנית את התערובת. מפזרים מעליה את תערובת הקקאו, הקפה התבלינים והחלבה ובוחשים אותה פנימה פעם-פעמיים ולא יותר בעזרת כף. תערובת התבלינים אינה צריכה להיטמע בתערובת העוגה אלא רק "לטבוע" בתוכה באופן חלקי, כדי ליצור אפקט של עוגת שיש.
5. אופים בחום בינוני-גבוה 45 דקות עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת נקייה.
מגיש: imgold
מקור:
שתף את המתכון