חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת חלבה שומשום וטחינה פריכה ואיכותית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה איכותית בניחוח וטעם נהדר. brמתאימה לזלילה מהירה טרם העבודה בשעות הבוקר המוקדמות, brבנוסף לכוס קפה מהביל. brאין לי תמונה שלה - וחבל. brתטרחו קצת - שווה כל רגע.
עוגת חלבה שומשום וטחינה פריכה ואיכותית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה איכותית בניחוח וטעם נהדר. brמתאימה לזלילה מהירה טרם העבודה בשעות הבוקר המוקדמות, brבנוסף לכוס קפה מהביל. brאין לי תמונה שלה - וחבל. brתטרחו קצת - שווה כל רגע.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
43 כוס שומשום
1 כוס חלבה מגוררת
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
3 ביצים
1 חבילת מרגרינה או 43 כוס שמן לחילופין
קורט מלח
רבע כוס טחינה גולמית
רבע כוס קוקוס
2 כפות ברנדי
לציפוי:
ריבת תות
2 חלבונים
חצי כוס חלבה מגוררת
חצי חפיסת שוקולד מריר מגוררת
אופן ההכנה
מערבבים את היבשים,
מוסיפים את הביצים השמן והטחינה ומערבבים לתערובת סמיכה.
משמנים תבנית במרגרינה או שמן,
מזלפים גרגרי שומשום על התבנית ומהדקים את הבצק בתבנית.
מחממים ריבת תות שדה (בכפוף לכמות הרצויה),
מביאים להמסה ומזלפים בכמות שווה על הבצק המהודק בתבנית המשומנת.
מקציפים 2 חלבוני ביצה עם רבע כוס סוכר וחצי חפיסת שוקולד מריר מגוררת,
ואת הקצף הקשה שופכים מעל לריבה שהזלפנו מעל לבצק.
מפזרים חלבה מגוררת מעל לקצף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
לאפות בערך כ-20 דקות.
הבצק אמור להישאר לבן עם גיוון זהבהב.
העוגה המקורית הזו נזללת מהר יותר מכפי שתתארו.
לבריאות!
מגיש: parparq
מקור: מקורי
שתף את המתכון