הוראות הכנה
מרכיבים
פאי אגוזים
מצרכים
חומרים לבצק:
2 כוסות קמח
100 גר חמאת תנובה חתוכה לקוביות
2 כפות שמנת חמוצה27%
1 ביצה
50 גר אבקת סוכר
חומרים למלית:
150 גר פקאן
150 גר אגוזי לוז
150 גר שקדים
½ 1 כוס סוכר
1 מכל שמנת להקצפה 32%
אופן ההכנה
אופן הכנה
1. מכניסים את חומרי הבצק, מלבד הביצה והשמנת למעבד מזון ומעבדים עד קבלת מסה אחידה.
2. מוסיפים את הביצה ואת השמנת ומשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד. הערה: אין לעבד את הבצק יתר על המידה. מכסים את הבצק ומניחים במקרר לצינון למשך כ-20 דק.
3. מרדדים את הבצק בין שני גיליונות נייר אפיה. מניחים את הבצק המרודד על תבנית אפייה המשמשת להכנת פאי בקוטר 26 ס"מ.
4. מניחים את התבנית עם הבצק במקרר עד סיום הכנת המלית.
5. במחבת כבדה מתיכים את הסוכר לקרמל. מוסיפים את מבחר האגוזים והשקדים תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ. מוסיפים את מיכל השמנת בהדרגה תוך כדי ערבוב תמידי למניעת גושים.
6. יוצקים את המלית על בסיס הבצק ואופים בתנור שחומם מראש בטמפ של °180 מעלות למשך 40 דק או עד השחמת דפנות הבצק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון