הוראות הכנה
מרכיבים
350 גר` גבינת מסקפונה (חבילה וחצי)
2 מיכלי שמנת מתוקה
4 חלמונים
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית אפיה
2 חבילות בישקוטים
1 כוס קפה חזק (אספרסו או פילטר)
5 כפות ליקר קפה
אבקת קקאו
אופן ההכנה
1.שמים בקערה את החלמונים והסוכר ומקצפים במיקסר 6-7 דקות עד שהתערובת תפוחה
ובהירה.
2.מוסיפים פנימה את הגבינה ומקציפים יחד עוד דקה.
3.מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מערבבים יחד בעדינות את שתי התערובות ואת תמצית
הווניל לתערובת אחידה וחלקה.
4.שמים בצלוחית ארוכה את הקפה והליקר.
5.טובלים ביסודיות משני הצדדים את הבישקוטים בתערובת הקפה
(לטבול הרבה, שירגישו היטב את טעם הקפה) ומניחים מחצית
מכמות הבישקוטים בתחתית תבנית.
6.יוצקים על שכבת הבישקוטים מחצית מתערובת הקרם, מחליקים ומפזרים מעל שכבת קקאו
(הכי קל- עם מסננת וכפית).
7.חוזרים על הפעולה- מרטיבים בישקוטים בקפה, מניחים בשכבה אחידה על הקרם מצופה
בקקאו, יוצקים עליהם את שאר הקרם, מחליקים יפה ומפזרים קקאו.
8.מכסים בניילון נצמד ומקררים שעות מספר, עדיף למשך לילה.
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון