חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת טריפל שוקולד מהממת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת טריפל שוקולד מהממת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד : תבנית פאי 24 ס"מ עם תחתית מתפרקת.
לבצק השוקולד
170 גרם קמח (כ-1/3 1 כוס )
36 גרם קקאו (כ-6 כפות )
קורט מלח
180 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר ( כ-7 כפות )
1 חלמון
1/2 1 כפית שמנת מתוקה
למוסים
המצרכים למוס שוקולד לבן:
150 גר' שוקולד לבן קצוץ
1/4כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה (ללא מלח) רכה
2 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
כף סוכר
המצרכים למוס שוקולד חלב:
150 גר' שוקולד חלב קצוץ
¼ כוס שמנת מתוקה
40 גר' חמאה (ללא מלח) רכה
2 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
כף סוכר
המצרכים למוס שוקולד מריר:
150 גר' שוקולד מריר
¼ כוס שמנת מתוקה
30 גר' חמאה (ללא מלח) רכה
2 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כף סוכר
אופן ההכנה
הכנת התחתית
1. לערבב בקערה את היבשים : קמח - קקאו - מלח .
2.להקרים חמאה וסוכר לאחידות אפשר במיקסר בוו גיטרה או
בערבוב ידני בקערה, להוסיף חלמון ושמנת לערבב עד אחידות.
3.להוסיף את תערובת היבשים לערבב עד לקבלת תערובת לחה .
4.לשים ניילון נצמד על משטח העבודה להניח את הבצק ולאחד לערימה,
לשטח טיפה לצורת דיסק להכניס למקרר לפחות לשעה .
5.כשמוציאים מהמקרר להשאיר טיפה בחוץ בערך ל-10 דקות
עד שמרגיש נעים לעבודה לא רך מדי אבל עדיין קר.
6.לרדד על משטח מקומח בקוטר הגדול יותר מקוטר התבנית
אם מתרכך מדי לקרר שוב במקרר.
7.לפרוש בתבנית לא לפחד שלא מדויק לתקן עם האצבעות זה בסדר ( תמונה למעלה )
לחתוך עודפים מהצדדים ממליצה לצנן שוב במקרר לחצי שעה.
בנתיים לחמם תנור ל- 175 מעלות , לאפות 18-22 דקות עד שהבצק יבש למגע האצבע.
לקרר במקפיא לחלוטין לפני המילוי.
(אם לא יצא כל כך ישר ומדויק זה בסדר גם לי יצא לא מדויק ולא ישר בכל פינה
אפשר ליישר בעזרת סכין או לגרד מעט איפה שנראה לכם לא ישר ,הבצק יוצא כל כך חולי ונוח לעיצוב) .
למילוי
ממיסים את השוקולד הקצוץ עם השמנת המתוקה בסיר בתוך סיר עם מים חמים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת עיסה חלקה ואחידה.
* מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים (או מערבלים במיקסר ידני) עד שהחמאה נבלעת בשוקולד.
* מוסיפים את החלמונים ומערבבים (או מערבלים עוד כמה שניות במיקסר הידני)
* לחוד מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
* מקפלים ומבליעים את עיסת השוקולד לתוך קצף החלבונים. ראשון קיבלנו מוס לבן.
* ממלאים שליש מגובה התבנית במוס הלבן.
* מזיזים את התבנית ימינה ושמאלה, כדי ליישר את פני שכבת המוס.
*מכניסים למקרר לשעה, שעה וחצי לפני שמכינים וממלאים את שכבת המוס הבאה.
* אפשר לקשט בקצפת.
כך עושים ל 2 השכבות הנוספות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון