הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
3 כוסות קמח תופח
1 כף קורנפלור
100 גר' טוב טעם
2 גביעי יוגורט טרה
3 ביצים, כוס וחצי אבקת סוכר
100 גר' חמאת טרה מומסת (80 גר' לעוגה, 20 גר' לשימון התבניות)
2 כפות גרדת תפוז.
חומרים לסירופ:
חצי כוס מיץ תפוזים
רבע כוס סוכר, כוס מים.
אופן הכנת הסירופ:
מחממים את כל החומרים תוך בחישה תמידית עד שהסוכר נמס.
לקישוט:
כפית יוגורט טרה לכל פרוסה
אופן ההכנה
אופן הכנת העוגה:
1. מערבבים בקערה את הביצים, יוגורט, טוב טעם, אבקת סוכר וגרדת התפוז.
2. מוסיפים לקערה את החמאה והקורנפלור, מערבבים היטב.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה (קצת נוזלית) אחידה.
4. משמנים תבניות אנגליות במעט חמאה מומסת.
5. יוצקים את המסה לתבניות (שליש גובה עד חצי גובה) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 50 דקות (לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה)
6. מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן את הסירופ ומצננים.
7. פורסים ומגישים בליווי כפית יוגורט לכל פרוסה (על הפרוסה).
המלצת השף:
? להוסיף לעוגה שקדים טחונים (במקום חלק מהקמח)
? להגיש את הפרוסות עם היוגורט בליווי פילטים של תפוזים ו/או אגוזים קלויים
? להגיש בליווי כוס לרוויה
מגיש:
מקור: ברק חורש, שף חברת טרה
שתף את המתכון