חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת לימון-תפוז עם קצפת ותותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את העוגה הזו שיפרתי מעוגה בחושה ופשוטה לעוגה מצויינת וטעימה !
עוגת לימון-תפוז עם קצפת ותותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את העוגה הזו שיפרתי מעוגה בחושה ופשוטה לעוגה מצויינת וטעימה !
הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים מופרדות
¼1 כוסות סוכר
½ כוס שמן
קליפה מגוררת מלימון אחד
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
½1 כוסות קמח תופח
לציפוי :
1 מיכל שמנת מתוקה
½ קילו תותים פרוסים באורכם
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 180°c
2.במיקסר מקציפים חלמונים עם ¾ כוס מהסוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוספים קליפת תפוז וקליפת לימון . מוסיפים קמח תופח לסירוגין עם מיץ תפוזים.
4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (½ כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק אבל לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 40 דק' , עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש לגמרי. מצצנים לחלוטין.
6. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
7. מצפים את פני העוגה עם הקצפת.
8. מסדרים את התותים בצורת שבלול על הקצפת
בתיאבון !!!
מגיש: המתכונים של תותית
מקור:
שתף את המתכון