הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים מופרדות
¼1 כוסות סוכר
½ כוס שמן
קליפה מגוררת מלימון אחד
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
½1 כוסות קמח תופח
לציפוי :
1 מיכל שמנת מתוקה
½ קילו תותים פרוסים באורכם
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 180°c
2.במיקסר מקציפים חלמונים עם ¾ כוס מהסוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוספים קליפת תפוז וקליפת לימון . מוסיפים קמח תופח לסירוגין עם מיץ תפוזים.
4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (½ כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק אבל לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 40 דק' , עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש לגמרי. מצצנים לחלוטין.
6. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
7. מצפים את פני העוגה עם הקצפת.
8. מסדרים את התותים בצורת שבלול על הקצפת
בתיאבון !!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון