הוראות הכנה
מרכיבים
לדובדבנים:
500 גר' ליצי משומרים.
1 כוס סוכר
1 כף דבש
2 כפות ברנדי
30 גר' חמאה או מחמאה
1 כפית תמצית וניל
כפית מי ורדים
אופן ההכנה
עוגת דובדבנים הפוכה
--------------------------------------------------------------------------------
המצרכים:
לבצק:
275 גר' חמאה רכה
250 גר' אבקת סוכר
4 ביצים
250 גר' קמח תופח
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת המיקסר ומקציפים עד שהתערובת תפוחה וקטיפתית למראה. מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מקררים כחצי שעה.
הכנת הליצי:
שמים את כל החומרים במחבת רחבה ומבשלים על להבה גבוהה כחמש דקות. מסננים היטב (ושומרים את נוזלי הסינון, כרוטב לעוגה).
שמים את הליצי בתחתית של כלי אפיה עגול (פיירקס או כל כלי חסין חום אחר) בקוטר של 24 ס"מ. מוסיפים כחצי כוס מנוזלי הסינון. דוחסים ומהדקים מעט את הליצי לתחתית הכלי ומקררים היטב במקרר למשך שעה.
מורחים עם כף רטובה את הבצק על הליצי לשכבה אחידה. שכבת הבצק צריכה להיות בעובי של כ-3-4 ס"מ.
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 -25 דקות עד שהבצק יציב לגמרי.
מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות. הפכים את העוגה על צלחת הגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון