הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית: 22-24 עגולה מתפרקת
לתחתית:
1 קופסת עוגיות אוריאו + 4 עוגיות בודדות
60 גרם חמאה מומסת
לרוטב הטופי:
100 גרם חמאה
250 גרם סוכר דמררה (כוס וחצי)
1 שמנת מתוקה
למוס הגבינה:
120 גרם שוקולד לבן
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
¼ כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
½ כוס שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
לשכבת הפרי:
פחית מנגו משומר (או כל פרי אחר), פרוס דק ומסונן היטב (לא חובה)
אופן ההכנה
התחתית:
1. ממיסים חמאה במיקרו.
2. טוחנים דק את עוגיות האוריאו במעבד מזון.
3. מערבבים את העוגיות עם החמאה, מפזרים בתחתית התבנית ומהדקים היטב
בעזרת כף או בידיים. מניחים בצד.
רוטב הטופי (כדאי להכין ביום ההגשה):
1. שמים את כל המרכיבים בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצר רוטב אחיד וחלק.
2. מבשלים בבעבוע עדין עד שמסמיך (זה לוקח כמה דקות). שימו לב ? אסור שהרוטב יגיע לרתיחה חזקה.
3. מסירים מהכיריים, מערבבים ושומרים בצד לצינון.
מוס הגבינה:
1.ממיסים שוקולד לבן במיקרו (מתחילים ב-30 שניות, ואם צריך מוסיפים כל פעם 10 שניות שניות). זהירות ? שוקולד לבן נשרף יותר בקלות משוקולד רגיל.
2. מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר והווניל עד לקבלת בלילה הומוגנית.
3. מוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים ומוסיפים את השמנת החמוצה.
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.
5. מקפלים את הקצפת לתערובת.
הרכבת העוגה:
1.מניחים את פרוסות הפרי על התחתית בשכבה אחת אחידה (לא חובה).
2. שופכים את מוס הגבינה ומיישרים. מאחסנים במקרר להתייצבות
ל-4 שעות לפחות (עדיף לילה).
3. מוציאים מהמקרר, ומקשטים ברוטב הטופי.
הקישוט:
1. שופכים כף רוטב בסילון דק בצורת ספירלה מהמרכז כלפי השוליים.
2. לוקחים שיפוד ו"חורטים" קווים בעדינות (מבלי להיכנס לעומק המוס). אחד מהחוץ לפנים ואחד מהפנים לחוץ לסירוגין.
3. אם רוצים לקשט את השוליים טוחנים 4 עוגיות אוריאו, מניחים בצלחת שטוחה ומדביקים בעדינות.
4. פורסים בסכין חדה מאוד ומגישים עם עוד רוטב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון