חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס חלבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מוס (מוקצפת) מתאימה לקינוח קייצי. brעם קשוטים של פירות העונה- הופכת למעדן ייצוגי לאירוח.
עוגת מוס חלבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מוס (מוקצפת) מתאימה לקינוח קייצי. brעם קשוטים של פירות העונה- הופכת למעדן ייצוגי לאירוח.
הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים (בטמפרטורת החדר)
4 כפות סוכר
1/4 כוס ליקר קירסאו (או ליקר תפוזים אחר)
2 שמנת מתוקה או 2 גביעים שמנת ריץ' להקצפה)
400 גר' חלבה וניל משובחת בגוש אחד
100 גרם אגוזים מסוכרים (למשל פקאן סיני)
לקישוט (להגשה חגיגית) פרוסות קיווי וחצאי תותים יפים או בננות פרוסות.
אופן ההכנה
להפריד ביצים לחלמונים וחלבונים.
קציפה מס' 1
6 חלבונים + 2 כפות סוכר - להקציף לקצף יציב ולשמור בכלי נפרד.
קציפה מס' 2
6 חלמונים (צהובים להזכירכם) + 2 כפות סוכר + 1/4 כוס ליקר קירסאו (או דומה)
להקציף לקצף בהיר. לשמור בכלי נפרד
קציפה מס' 3
2 שמנת מתוקה (או שמנת ריץ') - להקציף לקצף יציב
ערבוב הקצפים לפי הסדר 3 , 2 ,1 לערבב בכל שלב ע"י קיפול עדין.
לרסק את החלבה בפומפיה עדינה ולהוסיף בתנועות קיפול לתערובת הקצפים.
לצקת לתבנית אפיה 28 ס"מ להוסיף אגוזים מסוכרים קצוצים גס לכסות בניילון נצמד ונייר אלומיניום ולהכניס להקפאה (לפחות 6 שעות).
5 דקות לפני ההגשה - להוציא מההקפאה לפרוס (ולקשט אם רוצים) ולהגיש.
מגיש: amitsur
מקור: משפחתי
שתף את המתכון