חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס קוקוס פינקולדה ברוטב טופי קרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממליצה להכין את העוגה יום לפני כדי שתהיה לילה המקרר היא עוד משתבחת.
עוגת מוס קוקוס פינקולדה ברוטב טופי קרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממליצה להכין את העוגה יום לפני כדי שתהיה לילה המקרר היא עוד משתבחת.
הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד:
תבנית קפיצית 24
לבסיס :
300 גרם קוקוס
1 פחית חלב מרוכז
מוס הקוקוס:
2 מיכלי שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס א.סוכר
2 כפות פודינג וניל לייצוב
100 גרם קוקוס
2 כפות פינקולדה
תמצית קוקוס - אופציונלי
רוטב טופי קרמל :
בערך 20 סוכריות טופי קרמל של וורטר בשקית אחת יש כמה יותר
שאפשר לנשנש בזמן ההכנה.
3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הבסיס:
מערבבים יחד עד אחידות
אם רוצים לקשט בכדורי קוקוס קטנים
מפרישים קצת פחות משליש מהתערובת לקערית ומניחים במקרר.
אחרי שהתערובת אחידה משטחים אותה בתבנית יש להדקה היטב ולהניח בצינון במקררר.
מוס הקוקוס:
ממיסים את השוקולד הלבן עם מעט שמנת מתוקה (הכמות על פי הצילום למעלה)30 שניות במיקרו לערבב היטב עד המסה מוחלטת.
מקציפים את יתרת השמנת המתוקה עם א.הסוכר ועם השוקולד המומס,
באמצע ההקצפה יש להוסיף את הפינקולדה הפודינג והקוקוס וממשיכים להקציף עד שנוצרת קצפת יציבה , מורחים את המוס מעל הבסיס ומיישרים, מכניסים לקירור ללילה.
רוטב טופי קרמל
מחממים יחד 30 שניות ומערבבים עד אחידות , לא להתיייאש הבלילה מעט צמיגה בהתחלה אך זה מסתדר והופך לרוטב קטיפתי.
שומרים את הרוטב במקרר לפני ההגשה מחממים 20 שניות במיקרו ומזלפים מעל המנה.
עיטור העוגה למי שרוצה - לא חייב , היא טעימה גם ללא קישוט.
כדורי קוקוס
בערך 1/2 כוס קוקוס נוספים לציפוי
מוציאים מהמקרר את השליש מהבסיס שהפרשנו קודם לכן מגלגלים בין כפות הידיים ויוצרים כדורונים מצפים כל כדור בקוקוס ומניחים מעל העוגה בכל צורה שרוצים.
עיטור קוקוס לשוליים
קולים במחבט טפלון חמה כ- 1/2 כוס קוקוס עד השחמה ומצמידים לשולי העוגה.
את כל העיטורים ניתן להכין יום למחרת .
הגשה
זולפים מעל כל פרוסה מעט רוטב או שלא מעט, אני שופכת טונה אבל הכל על פי הטעם האישי של כל אחד
מגישים ומתענגים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: BEAUTY https://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=shonlysweets
שתף את המתכון