חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס שוקולד מדהימה ללא קמח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מוס שוקולד ללא קמח
עוגת מוס שוקולד מדהימה ללא קמח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מוס שוקולד ללא קמח
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
6 ביצים גדולות
½ כוס סוכר
450 גרם שוקולד מריר,
1/4 כוסית ברנדי
¼ כוס קפה חזק
1 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.שמים בקערה 2 כפיות סוכר ואת הביצים )לא מופרדות(
ומקציפים במשך כ- 3 עד 4 דקות, עד שצבע הביצים
הופך לבהיר יותר )לא יתקבל כאן קצף מוצק(.
2.מוסיפים את שאר הסוכר שהומס קודם לכן בסיר שהונח
מעל סיר אחר עם מים רותחים)בבלמרי(, ומערבבים עד
שנוצרת עיסה חלקה.
3.בקערה אחרת מקציפים את השמנת עד שהיא הופכת לקצפת
מוצקה.
4.מוסיפים לקצפת את הווניל ומקפלים פנימה בעדינות.
5.ממיסים את השוקולד בסיר שהונח מעל סיר אחר עם מים
רותחים)בבלמרי( מוסיפים לו את הקפה הברנדי ואת
תערובת הביצים והסוכר
6."מקפלים" לתוכו בעדינות את הקצפת.
7.מצפים תבנית עגולה, בנייר אפייה. יש לדאוג לצפות
גם את הדפנות.
8.שופכים את העיסה בתבנית ומניחים את תבנית האפייה
בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים עד מחצית
מגובהה.
9.אופים בתוך אמבט המים במשך כשעה בחום של 175
מעלות.
**** עם סיום האפיה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו במשך
כ-15 דקות נוספות.
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להתקרר במשך 30 דקות לפחות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון