הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
5 ביצים מופרדות
1 כף קוניאק
1 כף קפה נמס
100 גרם חמאה/מרגרינה
1 גביע גבינה לבנה 5%
5 כפות סוכר
2 גביעי שמנת מתוקה
לציפוי:
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר
1/3 כוס מים
50 גרם חמאה/מרגרינה
או - 100 גרם שוקולד
50 גרם חמאה/מרגרינה
אופן ההכנה
שוברים את השוקולד לקוביות. מחממים בסיר 1 שמנת מתוקה עד נקודת הרתיחה ושופכים על הקוביות. מערבבים הייטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מוסיפים בהדרגה את החמאה קוביה אחרי קוביה ומוסיפים את הקפה והקוניאק.מוסיפים את הגבינה ומערבבים קלות. מצננים מעט ומוסיפים לו את החלמונים אחד אחד תוך כדי ערבוב ונותנים לתערובת להתקרר מעט.
בינתיים מקציפים את השמנת מתוקה השנייה עם 2 כפות סוכר ומוסיפים אותה לתערובת השוקולד.
מקציפים חלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף חזק ומוסיפים אותו בתנועות קיפול לתערובת השוקולד.
יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה 26 משומנת ומקפיאים לשעתיים.
הציפוי: מביאים לרתיחה את המים, סוכר וקקאו, מורידים מהאש ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים לקרם חלק. או - ממיסים את השוקולד עם החמאה ומערבבים לקרם אחיד.
מוציאים את העוגה ומפזרים עליה את הציפוי ומחזירים למקפיא.
להוציא אחרי כשעה, לסמן מנות בסכין חד לכסות בניילון נצמד ולהחזיר למקפיא.
לפני ההגשה להוציא למקרר למספר שעות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון