חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס שוקולד עם גבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מוס שוקולד עם גבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
5 ביצים מופרדות
1 כף קוניאק
1 כף קפה נמס
100 גרם חמאה/מרגרינה
1 גביע גבינה לבנה 5%
5 כפות סוכר
2 גביעי שמנת מתוקה
לציפוי:
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר
1/3 כוס מים
50 גרם חמאה/מרגרינה
או - 100 גרם שוקולד
50 גרם חמאה/מרגרינה
אופן ההכנה
שוברים את השוקולד לקוביות. מחממים בסיר 1 שמנת מתוקה עד נקודת הרתיחה ושופכים על הקוביות. מערבבים הייטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מוסיפים בהדרגה את החמאה קוביה אחרי קוביה ומוסיפים את הקפה והקוניאק.מוסיפים את הגבינה ומערבבים קלות. מצננים מעט ומוסיפים לו את החלמונים אחד אחד תוך כדי ערבוב ונותנים לתערובת להתקרר מעט.
בינתיים מקציפים את השמנת מתוקה השנייה עם 2 כפות סוכר ומוסיפים אותה לתערובת השוקולד.
מקציפים חלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף חזק ומוסיפים אותו בתנועות קיפול לתערובת השוקולד.
יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה 26 משומנת ומקפיאים לשעתיים.
הציפוי: מביאים לרתיחה את המים, סוכר וקקאו, מורידים מהאש ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים לקרם חלק. או - ממיסים את השוקולד עם החמאה ומערבבים לקרם אחיד.
מוציאים את העוגה ומפזרים עליה את הציפוי ומחזירים למקפיא.
להוציא אחרי כשעה, לסמן מנות בסכין חד לכסות בניילון נצמד ולהחזיר למקפיא.
לפני ההגשה להוציא למקרר למספר שעות.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון