חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס שוקולד עם פרלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מוס שוקולד עם פרלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לפרלינים:
100ג"ר שקדים
1 כוס סוכר
כף מים
3 טיפות מיץ מלימון
למוס שוקולד:
4 ביצים מופרדות
150 ג"ר שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
1 כפית נס קפה מדולל במעט מים
קורט מלח
למרנג (תחתית העוגה):
1 חלבון מביצה מס' 1
50 ג"ר אבקת סוכר
1 כף קקאו
50 ג"ר סוכר
אופן ההכנה
לפרלינים:
1-לבשל על האש קטנה עד שהופך לחום בהיר( זה קורה יחסית מהר יש להזהר ולשגיח)
2- להניח על נייר אפיה את השקדים ולצקת עליהם את התערובת הנ"ל . להכניס לתנור לחום בינוני עד שהופך לחום כהה להוציא ולתת להתקרר עד שמתקשה ולהכניס למעבד מזון.
למוס שוקולד:
להמיס את השוקולד ב" bain marieי כלומר שמים בסיר מים ומרתיחים ומעליו כלי או סיר בו השוקולד.
להקציף את החלבונים ולהוסיף קורט מלח לקצף נוקשה.
לערבב את החלמונים עם השוקולד שנמס, להוסיף את הקפה ולשפוך לתוך החלבונים
המוקצפים.
להכניס למקפיא בזמן שמכינים את הבסיס.
לבסיס"מרנג":
מקציפים את החלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מערבבים את האבקת סוכר עם הקקאו ויוצקים על החלבונים המוקצפים.
מציירים על נייר אפיה עיגול בגודל התבנית וממלאים אותו בתערובת המרנג בצורת שבלול ומכניסים לתנור ב 150°c למשך שעה. לסגור את התנור ולהשאיר את התחתית עוד שעה.
ובונים את העוגה: תחתית המרנג אחר כך יוצקים את המוס שהתייצב ומעל לפזר את הפרלינים לשמור במקפיא ולהוציא שעה לפני ההגשה
מגיש: natou
מקור: צרפת
שתף את המתכון